ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Από -
Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της - Χρυσοί Σκούφοι

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν ιδεαλιστή της ελληνικής γαστρονομίας, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος, μάγειρας-εστιάτορας πιονιέρος στο είδος του και στον τόπο του, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα τον θυμόμαστε στην ελληνική γαστρονομική σκηνή σαν έναν ιδεαλιστή, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του, που γνώριζε σε βάθος και συχνά συνέλεγε μόνος του. Ακούραστος, δημιουργικός, με προσωπική ματιά κατάφερε να αναδείξει αυτή την άγνωστη τοπική κουζίνα και να τη συνδυάσει, τολμηρά για την περιοχή, με εκλεπτυσμένες αστικές και διεθνείς πινελιές και μια σπάνια κάβα, δημιουργώντας, έτσι, έναν μοναδικό στο είδος του γαστρονομικό προορισμό στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος βραβεύτηκε για πολλά συναπτά έτη με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Σε αυτό το γοητευτικό εστιατόριο εξοχής, δίπλα στον ξενώνα, στο μακρινό Ξινό Νερό, όσοι γνωρίσαμε τον Νίκο Κοντοσώρο κρατάμε κυρίως μια ευγενέστατη φυσιογνωμία, να μιλάει με περισσή αγάπη για τις γεύσεις και τα κρασιά της περιοχής του. 

Ο Νίκος Κοντοσώρος από το 2008 βραβευόταν ανειλλιπώς με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά)
Ο Νίκος Κοντοσώρος από το 2008 βραβευόταν ανειλλιπώς με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά)