Εδώ και μερικά χρόνια τώρα βλέπουμε το τζιν να ανθίζει, με τη δημιουργία πολύ ξεχωριστών καινούργιων ποτών και ειδικών αποστάξεων-εμφιαλώσεων. Το τελευταίο αστέρι που ήρθε στα χέρια μου είναι το «Star of Bombay», ένα super premium απόσταγμα του Bombay Sapphire. Είναι κλεισμένο μέσα σε μια πανέμορφη, ντιζαϊνάτη γαλάζια φιάλη με ταγιαρισμένα στο πλάι όλα τα αρωματικά που δίνουν στο ποτό την ξεχωριστή προσωπικότητά του. Μπροστά, επικεφαλής μια ετικέτα με το μεγαλύτερο ζαφείρι του κόσμου, το 182 καρατίων Star οf Bombay, που πιστοποιεί την καταγωγή του ονόματος. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό απόσταγμα που παράγεται με αργή απόσταξη σε ειδικούς, μικρούς άμβυκες.
Στη βεντάλια των 10 στάνταρ αρωματικών του κλασικού Bombay έχουν προσθέσει φλούδες περγαμόντου από την Καλαβρία και σπόρους ambrette από κίτρινους ιβίσκους του Εκουαδόρ. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό, με μια πικάντικη σέξι μυρωδιά μόσχου να γαργαλάει τη μύτη μαζί με την εσπεριδοειδή αψάδα του περγαμόντου πάνω σ’ ένα γενναιόδωρο τζινάτο άρωμα juniper berries και ξερού κορίανδρου. Η πολύπλοκη γλυκόπιοτη γεύση του εκφράζει το κλασάτο άρωμά του με μια στιλάτη καθαρότητα που εντυπωσιάζει για τη σχετική ελαφράδα της, παρά τους 47,5 βαθμούς αλκοόλ που τελικά είναι συνυφασμένη με τα μεγάλα τζιν.