ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το S.Pellegrino και τα νεαρά ταλέντα της διεθνούς σκηνής

Από -
Το S.Pellegrino και τα νεαρά ταλέντα της διεθνούς σκηνής - Χρυσοί Σκούφοι

Πού βρίσκεται το μέλλον της γαστρονομίας; Με το S.Pellegrino να διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το S.Pellegrino Young Chef 2016, η ανιχνευτική δράση του πολλαπλά συνδεδεμένου με τη γαστρονομία μεταλλικού νερού με στόχο τον εντοπισμό των καλύτερων σεφ κάτω των τριάντα ετών εκτείνεται σε όλο τον πλανήτη. Είναι μια επένδυση στη νιότη: μέσω του διαγωνισμού προτρέπει δραστήριους νεαρούς μάγειρες από όλο τον κόσμο να βρεθούν στο προσκήνιο και να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους μπροστά σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής.

Την κριτική επιτροπή φέτος αποτελούν οι David Higgs («Five Hundred», Γιοχάνεσμπουργκ), ο διακεκριμένος Ιταλός σεφ Carlo Cracco («Cracco Restaurant», Μιλάνο), ο Geggan Anand («Gaggan», Μπανγκόκ), ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της Ασίας, η κόρη της μορφής της βάσκικης γαστρονομίας Juan Mari Αrzak, Elena Arzak («Arzak», Σαν Σεμπαστιάν), ο διάστερος Mauro Colagreco («Mirazur», Μεντόν στη γαλλική ριβιέρα), ο Αμερικανός σεφ Wylie Dufresne, ο οποίος ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα καινούργιο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, και η Roberta Sudbrack («Roberta Sudbrack», Ρίο ντε Τζανέιρο). «Είναι φοβερό να βρίσκεσαι μπροστά σε επτά κριτές που είναι όνειρο του κάθε σεφ να τους δει, πόσο μάλλον να μαγειρέψει γι’ αυτούς», μου έλεγε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, περιγράφοντας την εμπειρία στον περσινό, πρώτο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef.


Ο ίδιος, παρότι με την αναμέτρηση σε πλήρη εξέλιξη, έστηνε πρώτο του εστιατόριο , το «CTC», στα Ιλίσια –το οποίο αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε– κατόρθωσε, έχοντας ξεχωρίσει με την σπονδυλωτή «Κρητική σαλάτα» του ανάμεσα σε άλλους Έλληνες, Κύπριους, Τούρκους και Ισραηλινούς σεφ, κι έφτασε μέχρι την τελική φάση στο Μιλάνο, εκπροσωπώντας τις μεσογειακές χώρες.

Οι συμμετοχές το 2015 ξεπέρασαν τις 3.000. Το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με το παγκόσμιου βεληνεκούς project ανάδειξης νέων ταλέντων να λειτουργεί ως γόνιμο έδαφος για γνωριμίες και ζυμώσεις ανθρώπων, μαγειρικών στιλ και υλικών. Αυτό άλλωστε είναι το ζήτημα, η αλληλεπίδραση, η ροή, η ανάδειξη νέων ιδεών. Η επαναφόρτιση...


* Στη φωτό ο Ιρλανδός Mark Moriarty, νικητής του S.Pellegrino Young Chef 2015