Στην φετινή ανακοίνωση των αστεριών Michelin της Γαλλίας ξεχωρίζουν τα πράσινα!
Το πιο σημαντικό στοιχείο στην επίσημη ανακοίνωση των αστεριών Michelin της Γαλλίας φέτος, ήταν η βράβευση για πρώτη φορά 50 εστιατορίων με την ειδική διάκριση «αειφόρας γαστρονομίας» με σήμα ένα πράσινο φύλλο. Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ανάμεσα στα πράσινα εστιατόρια βρίσκονται και αρκετά 3άστερα που δίνουν μεγάλο κύρος και επιδραστικότητα σ αυτή την ενέργεια, όπως λ.χ. το «Mirazur» του Mauro Colagreco που είναι η 1η επιχείρηση και το 1ο εστιατόριο στον κόσμο το οποίο κέρδισε Plastic-FREE certification!
Η φιλοδοξία αυτής της ενέργειας είναι να δυναμώσει η απήχηση των καλών και ευρηματικών πρακτικών των σεφ βάζοντάς τις στο προσκήνιο. Οι ιδέες, οι μέθοδοι και το know-how που ανέπτυξαν προκαλεί την αναγνώριση και το σεβασμό ολόκληρου του τομέα της εστίασης στους πελάτες τους και σ ολόκληρη την κοινωνία» υπογράμμισε ό διεθνής διευθυντής των Michelin Gwendal Poullennec. Κατά τα άλλα είχαμε 3 νέα 3άστερα – «Christopher Coutanceau», «L'Oustau de Baumanière», «Kei»- που φθάνουν συνολικά τα 29, 11 καινούργια 2άστερα(86 συνολικά) και 49 καινούργια αστέρια με 513 στο σύνολο. Το σκηνικό ανανεώνεται με 72 φετινά Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής) στα 567 που υπάρχουν σ όλη τη Γαλλία.