ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Absolut Elyx: Μια βότκα με το δικό της loft

Από -
Absolut Elyx: Μια βότκα με το δικό της loft  - Χρυσοί Σκούφοι

Η Absolut Elyx διαθέτει και… σπίτι. Κυριολεκτικά. Ένα διαμέρισμα 1500 τετραγωνικών στο Meatpacking District της Νέας Υόρκης, που κάποτε ανήκε στον Μίκι Ρουρκ, έχει μεταμορφωθεί σε έναν χώρο –το σχεδιασμό του υπογράφει ο πολυβραβευμένος interior designer Shaun Clarkson που συνεργάζεται για πάνω από δύο δεκαετίες με την Absolut σε διάφορα projects. Περνώντας τον χαρακτήρα, την κουλτούρα της σουηδικής premium βότκας, που «παίζει» ανάμεσα στο κλασικό και το hip, το πολυτελές και το λιτό στο design, φτιάχνει, στην ουσία, ένα modus vivendi. Είναι μια ιδιαίτερη προσέγγιση και, όντως, στην αγορά του premium ποτού δεν έχει ξαναγίνει, έως τώρα, κάτι ανάλογο.

Στο διαμέρισμα-επίκεντρο του brand ανεβαίνεις μόνο με πρόσκληση. Βγαίνοντας από το ιδιωτικό ασανσέρ, βλέπεις ένα εντυπωσιακό, σύγχρονο loft – πρεσβευτή της, ας το πούμε έτσι, «άγριας» πολυτέλειας. Επιμελώς πολυκαιρισμένοι τοίχοι γίνονται φόντο για βελούδινα και δερμάτινα σαλόνια με γούνινα μαξιλάρια, ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι πάνω από το οποίο κρέμονται εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, βιβλιοθήκες φορτωμένες σουηδικά παραφερνάλια, κι ένα μπαρ, γιατί προφανώς στο σπίτι της Elyx δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και το μπαρ, με το απαραίτητο αποθεματικό σε φιάλες (μετά από κάθε event/party γίνεται ανεφοδιασμός) και σε χαρακτηριστικά ποτήρια-ανανάδες από ροζ χαλκό – σ’ αυτά σερβιρίστηκε και το κοκτέιλ Garden of Elyx στο δείπνο της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων. Οι χάλκινες λεπτομέρειες, ανάμεσα στις οποίες και μια ντισκομπάλα στο ταβάνι, αντανακλούν, όπως κι εκείνες της γυάλινης φιάλης της, τη φύση της ιδιαίτερης αυτής βότκας που αποστάζεται σε έναν μικρό χάλκινο άμβυκα του 1929.

Υπάρχει κι ένα ακόμη κομμάτι του χώρου, κλειστό στο φωτογραφικό φακό και στους επισκέπτες: μια κατοικία μέσα στο σπίτι, όπου μένει με τη γυναίκα του ο CEO της Absolut Elyx. Ο Jonas Tahlin από την επαγγελματική του ζωή περνάει στην ιδιωτική μέσω μιας κρυφής πόρτας. Σαν σε ταινία…Η οποία ταινία στην περίπτωση του Elyx House έχει και σίκουελς: στο Λος Άντζελες, στο Μαϊάμι, στο Ντουμπάι, στη Λισσαβόνα, Νέα Ορλεάνη, Σιγκαπούρη…