ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O κορυφαίος post gourmet σεφ Carlo Mirarchi από το Μπρούκλιν για μια βραδιά στο «Vezene»

Από -
O Carlo Mirarchi - Χρυσοί Σκούφοι
O Carlo Mirarchi

Ο σεφ και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Roberta’s» και «Βlanca» στο Μπρούκλιν Carlo Mirarchi έρχεται στο εστιατόριο του Άρη Βεζενέ την Πέμπτη 19/1 για ένα δείπνο με φιλανθρωπικό σκοπό. Κάπου μεταξύ χίπικης- punk ουτοπίας και ποιητικής γαστρονομίας, αυτό το event είναι πολύ ξεχωριστό.

Το «Roberta’s» είναι ένα hip και λίγο χίπι εστιατόριο στο Μπρούκλιν με πίτσα-διασημότητα, δικό του φούρνο, θερμοκήπιο στην ταράτσα του, δικό του ιντερνετικό σταθμό κι ένα tiki bar. Τo διπλανό «Βlanca», μόλις 13 θέσεων, είναι το κομψό και σοφιστικέ «αδερφάκι» του, με 2 αστέρια Michelin, την κουζίνα του οποίου οι New York Times περιγράφουν ως «μαγειρική ποίηση». Στο περιπετειώδες menu degustation του έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς από φύκια με κηρύθρα και agnolotti με πλανκτόν, μέχρι noodles «Carbonara» με τραγανό και τρυφερό αρνί, ravioli με ’nduja και άλλα πολλά. Ο ιταλικής καταγωγής – όπερ φαίνεται και στην δημιουργική κουζίνα του – executive chef και συνιδιοκτήτης και των δύο Carlo Mirarchi, φοβερός ισορροπιστής μεταξύ casual και fine dinning, έρχεται, καλεσμένος του Άρη Βεζενέ, την Πέμπτη 19/1, σε μια βραδιά με φιλανθρωπικό σκοπό.

O Άρης Βεζενές
O Άρης Βεζενές

Αυτό το πολύ ιδιαίτερο δείπνο, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», που έχει στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, είναι μέρος της σειράς εκδηλώσεων Embrace του εστιατορίου «Vezene», που συστήνει στο αθηναϊκό κοινό προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομίας. Αναμενόμενα θα έχει και το ανάλογο της προσωπικότητας του guest chef αντισυμβατικό μενού, θα έχει όμως και εξίσου ιδιαίτερο soundtrack, αν κρίνουμε από την αναφορά στους ιαπωνο-γαλλικής αισθητικής Yamasuki Singers (που μας τους ξαναθύμισε, τελευταία ένα επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του «Fargo») στην αφίσα του event. Και το «Blanca» άλλωστε έχει μουσικόφιλη γαστρονομική διάθεση, που επιβεβαιώνουν ένα πικάπ και μια ικανή συλλογή βινυλίων, από την οποία μπορούν να διαλέξουν, αν θέλουν, οι συνδαιτυμόνες.

Το κόστος του δείπνου στο «Vezene» είναι € 150 ανά άτομο (περιλαμβάνει κρασί/ποτό) και η ώρα προσέλευσης 8.30 μ.μ.