ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To «Noel» ανανεώνεται με την μαξιμαλιστική εξτραβαγκάντσα του «Μπλε»

Από -
To «Noel» ανανεώνεται με την μαξιμαλιστική εξτραβαγκάντσα του «Μπλε»  - Χρυσοί Σκούφοι

Το μπαρ που έχει πάντα γιορτή στη Κολοκοτρώνη, έχει τα πρώτα του γεννέθλια και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο. Το «Noel» μετάτρεψε την στοά Κουρτάκη σε ατμοσφαιρικό γαλλικό μπιστρό και hot- cocktail spot. Σε κάθε γωνιά του το καλό γούστο « φωνάζει», και το αποδεικνύει ανοίγοντας έναν ακόμα εντυπωσιακό χώρο.
Μόλις μπήκα στην αίθουσα, που έχει ονομαστεί «Μπλε» και φιλοξενείται σε ένα ρετουσαρισμένο κτήριο του 1905, ενθουσιάστηκα. Το μαξιμαλιστικό ύφος του «Noel» ενισχύεται με το αποικιακό στυλ και την αύρα της φθαρμένης πολυτέλειας. Η παριζιάνικη αισθητική πρωταγωνιστεί, έχει όμως πολλά εμβόλιμα στοιχεία από Κούβα, Βενετία και Πορτογαλία. Την υπέροχη σύνθεση ανέλαβαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, η Φανή Σπυριδάκη και ο Άλεξ Πετράκης, με την βοήθεια της Βίβιαν Δημητρακοπούλου, που επιμελήθηκε τις χειροποίητες ταπετσαρίες και τις λεπτομέρειες στους καθρέπτες, με τα επιχρυσωμένα βενετσιάνικα οικόσημα, που παριστάνουν λιοντάρια, σταυρούς και μεσαιωνικά σύμβολα. Τα βάζα του γεμίζουν φρέσκα λουλούδια, που ανανεώνονται καθημερινά και σε συνδυασμό με τους φοίνικες και τα δέντρα που απλώνονται στο χώρο, δημιουργούν την αίσθηση ενός αστικού κήπου. Ταυτόχρονα το τιρκουάζ φόντο στους τοίχους σου δίνει την αίσθηση του βυθού.

Την μεγαλύτερη ένταση στο χώρο δίνει το τετράγωνο μπαρ στο κέντρο και γίνεται ένα με το βασικό διακοσμητικό στοιχείο…το πλακάκι. Τόσο το μπαρ όσο και το δάπεδο είναι ντυμένα με πλακάκια, που προέρχονται από μια πετυχημένη μίξη παλιών, νέων και τυπωμένων με vintage πορτογαλικές εκκλησιαστικές εικόνες. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τους πληθωρικούς πολυελαίους, όλοι τους από παλαιοπωλεία(μόνο ο κεντρικός αποτελεί εκκλησιαστικό κομμάτι) ενώ η ιντριγκαδόρικη συλλογή με πορσελάνινα βάζα, θα εμπλουτίζεται συνέχεια όπως μας λέει η Φανή. Το πιο μοντέρνο στοιχείο στο χώρο, είναι τα άνετα καθίσματα και οι καναπέδες, που έχουν βιομηχανική προέλευση αλλά εναρμονίζονται στο χώρο με τις κατάλληλες χρυσές πινελιές.
Το σίγουρο είναι ότι το «Μπλε» μέσα από το φορτωμένο τιρκουάζ- χρυσό σκηνικό του πετυχαίνει να σε ταξιδεύει σε μια εξωτική όαση στη καρδιά του κέντρου.
Σε ότι αφορά τα cocktails ο ταλαντούχος Γιάννης Κοροβέσης έχει βάλει για μια ακόμα φορά την υπογραφή του και έχει δημιουργήσει ευρηματικές προτάσεις, που φλερτάρουν με τα μεσογειακά αρώματα. Μια τέτοια περίπτωση είναι το «Banana Republic», που ντουετάρει την μπανάνα με τα ελληνικά βότανα «Roots Herbs». Γι αυτούς που θέλουν κάτι όξινο, εξαιρετικό είναι το «Sister Morphine», από κίτρο Νάξου, σαγκουίνι, μέλι, τζίντζερ και βότανα. Στο κατάλογο με τα must taste σίγουρα μπαίνει το «Bodega Secreto». Ένα πρωτότυπο μιξ με σέρι, αγγουρίδα, κακάο, ζάχαρη και bitters.
Στα συν είναι τα πιάτα που ζευγαρώνουν με τα cocktails, όπως τα τηγανητά φιλετάκια πάπιας, το μοσχαράκι black angus με σέσκουλα σωτέ και εννοείται το best seller η pizza di Bufala. Για να κάνετε τους σωστούς συνδυασμούς και επιλογές δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, στο «Μπλε» όπως και στο υπόλοιπο «Noel», οι bartender αναλαμβάνουν εναλλάξ, το ρόλο του σερβιτόρου. Είστε σε καλά χέρια βλέπετε με τους Γιώργο Μεγαλοκονόμο και Αργύρη Βενιαμήν να σας παρέχουν υψηλό σέρβις.