ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νικητής του Chivas Master 2016 o Στέφανος Δραγανιδάκης, πετάει για Σαγκάη

Από -
Νικητής του Chivas Master 2016 o Στέφανος Δραγανιδάκης, πετάει για Σαγκάη - Χρυσοί Σκούφοι

Στο φυσικό του χώρο, στο καθαρόαιμο ουίσκι bar «CV Distiller», πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός του The Chivas Masters Cocktail Competition 2016. Πίσω από τη στιβαρή του μπάρα αναμετρήθηκαν οκτώ έμπειροι Έλληνες mixologists… και τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Δραγανιδάκης από το «The Trap». O Στέφανος αντεπεξήλθε και με το παραπάνω στην τριπλή πρόκληση συνταγών εμπνευσμένων από το δημιουργικό και απολαυστικό ταξίδι του Chivas, από τη γενέτειρά του Σκοτία, στη Νέα Υόρκη του 1909 και από εκεί στη Σαγκάη, με ενδιάμεσο προορισμό την Ελλάδα. Για την υλοποίηση του ταξιδιού ζητήθηκαν τρία θεματικά cocktails, το «The Classic Way», με ερεθίσματα από τα νεοϋορκέζικα μιξ και μερικές πινελιές Σκοτίας, το «The Local Way» με έμφαση στα ελληνικά υλικά και το «The Shanghai Way» με πρωτότυπο άρωμα Ανατολής. Οι προτάσεις του Στέφανου ήταν to the point και ξεχώρισαν. Στην πρώτη περίπτωση έπαιξε με ένα κλασικό cocktail ουίσκι, δίνοντάς του σύγχρονο αέρα, με δυο συστατικά που αποτελούν τάση αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, την μπίρα IPA και τους κόκκους speciality καφέ Cascara. Το άγγιγμα της Σκοτίας ήρθε στη γαρνιτούρα με ένα maraschino αρωματισμένο με καπνιστό ουίσκι.

Από αριστερά ο Ryan Chetiwardana, International Bartender 2015, ο Mike Aikman, ιδιοκτήτης τριών bars στο Εδιμβούργο, ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Max Warner, Chival Global Brand Ambassador
Από αριστερά ο Ryan Chetiwardana, International Bartender 2015, ο Mike Aikman, ιδιοκτήτης τριών bars στο Εδιμβούργο, ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Max Warner, Chival Global Brand Ambassador

Η μεταφορά στην Ελλάδα έγινε με το «God’s Feast», ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό μιξ, που πάτησε σε νότες αγουρίδας, ξιδιού, σπιτικού κρασιού δαμάσκηνου και νερού από ρεβίθια. Η τελευταία λεπτομέρεια στο σερβίρισμα με το κλωναράκι μαστιχοθύμαρου, έκλεψε τις εντυπώσεις. Στην τελευταία στάση το ευρηματικό «Eye of Harmony» συνδύασε τσάι οσμανθού (τσάι από το κινέζικο λουλούδι με νότες ροδάκινου και βερίκοκου) με το Chivas και το βερμούτ, σερβιρισμένα σε τσαγιερό με ηχειάκια από τα οποία ακουγόταν ένα κινέζικο τραγούδι. Από το τσαγιερό, οι κριτές Ryan Chetiwardana(international bartender of the year 2015), Mike Aikman(ιδιοκτήτης τριών επιτυχημένων bars στο Εδιμβούργο και ένας από τους εμπνευστές του Scottish Cocktail Movement), και Max Warner( global ambassador του Chivas,), γέμισαν τα ποτήρια τους και προστέθηκε για γαρνιτούρα ένα κίτρινο λουλούδι, το χρώμα των αυτοκρατόρων της Κίνας. Η παρουσίαση του Στέφανου, πέρα από την άρτια τεχνική και τη σε βάθος μελέτη των συνταγών, πρόσφερε στους κριτές και σε όλους όσοι παρακολουθούσαν μια συνολική εμπειρία, παίζοντας με όλες τις αισθήσεις, την ακοή, την όραση, την όσφρηση, την αφή και τη γεύση. Δεν είναι τυχαίο που θα πετάξει ως τη Σαγκάη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό τους Chivas Master.