ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Γράδα Blue», δυνατή σεζόν για το θαλασσινό εστιατόριο της Νικήτης

Από -
«Γράδα Blue», δυνατή σεζόν για το θαλασσινό εστιατόριο της Νικήτης - Χρυσοί Σκούφοι

Φέτος, το «Γράδα Blue» ανέβηκε επίπεδο και έβαλε στο παιχνίδι πιάτα που θα θυμόμαστε ακόμα κι όταν το καλοκαίρι θα γίνει ανάμνηση.

Εδώ και 10 χρόνια, το ανάλαφρο εστιατόριο για ψάρι «Γράδα Blue», η καλοκαιρινή εκδοχή του δημοφιλούς εστιατορίου της Θεσσαλονίκης, γράφει την δική του γαστρονομική ιστορία στην κοσμοπολίτικη παραλία της Νικήτης. Πάνω στην άμμο, ντυμένο στα γαλανόλευκα και με κομψή art de la table ατενίζει ένα εντυπωσιακά όμορφο θαλασσινό σκηνικό και προσφέρει από την πρώτη στιγμή την αρχετυπική συνθήκη για ένα easy going καλοκαιρινό γεύμα. Πολύ περισσότερο, που επικεφαλής της κουζίνας βρίσκεται ο έμπειρος Απόστολος Ρήγας, ο οποίος επιλέγοντας προσεκτικά εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες -λαχανικά, θαλασσινά και ψαρικά-, δημιουργεί ένα μενού αξιώσεων.

Βασικό χαρακτηριστικό των πιάτων του, πέρα από την άψογη τεχνική στα βασικά, ήτοι σχάρα και τηγάνι, είναι το «ψιλοκέντημα» των εδεσμάτων που ντύνονται σοφά με τις σωστές ποσότητες σε αρτύματα και συνδυάζουν καλαίσθητα «περίεργα» υλικά, αναδεικνύοντας πάντα την ιδιαίτερη γεύση και τη νοστιμιά κάθε υλικού. Για παράδειγμα η μακαρονοσαλάτα «Φουσίλι με χταπόδι, κουκουνάρι και σταφίδες», εκπέμπει δυνατή θαλασσινή γεύση και συνδυάζει σχεδόν εκκεντρικά αλλά πολύ ταιριαστά, το γλυκόξινο της σταφίδας, το βουτυράτο του κουκουναριού και το ιώδιο του χταποδιού με τα τα al dente ζυμαρικά.

Η διαχείριση του εξαιρετικού και πολύ αρωματικού πιάτου «Σκορπίνα αχνιστή με λαχανικά» απέδωσε απαλή υφή στο ψάρι και τραγανά λαχανικά, το τηγανητό μπαρμπούνι, ανάμεσα στα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, είχε τραγανή πετσούλα και σάρκα αφρό, ενώ το ψητό σκαθάρι μοσχοβολούσε ιώδιο και έλιωνε στο στόμα. Ενδιαφέρον κοντράστ το τραγανό κολοκύθι με το βελούδο του γαύρου, στο πιάτο «Γαύρος μαρινάτος με κολοκυθάκι», στιβαρή και πεντανόστιμη η «Φάβα από μπιζέλια», βελούδινη η «Γαρίδα σεβίτσε με φρέσκια ντομάτα» που δεν φοβήθηκε τη συνύπαρξη του λάιμ με το όξινο της φρέσκιας ντομάτας -όλα είναι θέμα ισορροπιών τελικά.

Επαγγελματικό, ευγενικό σέρβις, και ανάλαφρη, καλαίσθητη art de la table που ταιριάζει στην θερινή διάθεση των διακοπών, συμπληρώνουν την γαστρονομική εμπειρία.

Παραλία Νικήτης, 6932197065