ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλέξης Σιμωνίδης World Class bartender 2016

Από -
Ο Αλέξης Σιμωνίδης World Class bartender 2016  - Χρυσοί Σκούφοι

Σε ένα υπέροχο σκηνικό, στο παλαιό χρηματιστήριο Αθηνών, που μεταμορφώθηκε σε ευρωπαικό point πέντε διαφορετικών pop up bars, εμπνευσμένων από τα Reserve Brands της Diageo, ολοκληρώθηκε μετά από ένα σαφάρι πολύμηνων δοκιμασιών , ο φετινός διαγωνισμός World Class, με τον Αλέξη Σιμωνίδη να ετοιμάζει βαλίτσες για εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στο Μαϊάμι.

Οι καινοτομίες στα όγδοα γενέθλια της διεθνούς διαγωνισμού που εξυψώνει την τέχνη του bartending ήταν αρκετές. Πρώτα από όλα τα challenge κράτησαν δυο μέρες αντί για μια. Την πρώτη μέρα μπήκαμε σε ένα συναρπαστικό διαγωνιστικό mood με προκλήσεις υψηλού επιπέδου. Οι στροφές ανέβηκαν από την αρχή και τα shaker πήραν φωτιά με την κλασική πλέον δοκιμασία Need for Speed, κατά την οποία οι φιναλίστ δημιούργησαν εννιά cocktail μέσα σε εννιά λεπτά! Ύστερα εμβόλιμα μπήκε ένα νέο section το « The Thinking Drinker» που δυσκόλεψε αρκετά και τους έντεκα υποψήφιους World Class bartenders. Σε αυτή την ενότητα έπρεπε να εντοπίσουν μέσα από μια τυφλή γευστική δοκιμή το whisky που χρησιμοποιήθηκε ως βάση σε τρία εμβληματικά μιξ. Οι δοκιμές έκλεισαν με το πιο ιντριγκαδόρικο project, το « The Traveler Bartender», που στην περίπτωση μας το concept του αφορούσε το Μαϊάμι, και που αποτέλεσε την έμπνευση για το δικό τους signature cocktail.

O Aλέξης Σιμωνίδης («Theory») σέρβιρε το « Coconat Grove» πάνω σε έναν πίνακα του Αμερικάνου ζωγράφου Tony Mendoza. Ο πίνακας ήταν σε κομμάτια παζλ και οι τρεις κριτές Julie Reiner, Leizgold και David Sinclair, πήραν από ένα μαζί με το ποτό του. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να τονίσει την διαφορετική παλέτα εθνικοτήτων και κουλτούρας που συναντάς στο Μαϊάμι. Τόσο η έντονη παρουσίαση, που υπογράμιζε το σπάσιμο των στερεοτύπων, όσο και το απρόσμενα παιχνιδιάρικο cocktail, έκλεψαν εντυπώσεις και έστειλαν τον Αλέξη στο τελικό της επόμενη μέρας με άλλον αέρα. Μαζί του, την χρυσή τετράδα συμπλήρωσε ο Νίκος Αρσλάνογλου από το «Shark», ο Πάνος Κανατσούλης από το «The Clumsie»s και ο Θάνος Κρίμπουρας από το «Ark».
Στην τελική ευθεία και οι τέσσερις μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο δημιούργησαν ένα micro pop up bar μέσα στο χώρο του παλαιού χρηματιστηρίου. Ο Αλέξης επισφράγισε την πορεία του στο Μαϊάμι, προσκαλώντας μας στο “Rat or Wrong ba”r, που παρέπεμπε σε Βρετανικό κήπο με ανθισμένες πορτοκαλιές και λεμονιές. Τα δυο cocktails που σέρβιρε ένα εξαιρετικό και ισορροπημένο Punch, το” Ten too Erly” και ένα πληθωρικό και αρωματικό signature το “Camillos Whiskers”, είχαν ως βάση το Tanqueray No. Ten. Τόσο ο κόσμος όσο και οι κριτές που τα δοκίμασαν του έδωσαν το pass για το παγκόσμιο τελικό.