ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Pomo d’Oro: η Μεσόγειος συναντά την Κέρκυρα

Από -
Pomo d’Oro: η Μεσόγειος συναντά την Κέρκυρα - Χρυσοί Σκούφοι

Ένα όμορφο εστιατόριο, το «Pomo d’Oro», με σκηνικό που θυμίζει καλόγουστο αστικό σπίτι, βγάζει αυθόρμητη ζεστασιά, και με αφετηρία την ατμοσφαιρική πλατεία Σκαραμαγκά, της ιστορικής πόλης, της Κέρκυρας μας κάνει ένα γευστικό γύρο στη Μεσόγειο. Υπεύθυνος για τη γαστρονομική περιπλάνηση είναι ο Αριστοτέλης Μέγκουλας, και στην πρόσφατη επίσκεψη μας, μέσα από πιάτα που φλερτάρουν με γη και θάλασσα, κάναμε και εμείς check in σε Ιταλία, Γαλλία και επιστρέψαμε Ελλάδα με focus στη Κέρκυρα.

Ο Αριστοτέλης μισός Γάλλος και μισός Έλληνας, έζησε δέκα χρόνια περίπου στην Ιταλία, περνώντας από πολλές κουζίνες. Στη Κέρκυρα και στο δικό του «Pomo d’Oro βρήκε το πεδίο να υλοποιήσει τις μεσογειακές γευστικές του αναζητήσεις. Σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του είναι οι καλές πρώτες ύλες και η μεγάλη του αγάπη για συνταγές με ταυτότητα. Στα πιάτα του συνδυάζει πολύ μελετημένα φρέσκα και εποχιακά υλικά, παντρεύοντας τις διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες με δημιουργικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι απρόσμενο και το μενού προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με ιδιαίτερο και ευρηματικό τρόπο. Καθαρές γεύσεις, που δεν « φωνάζουν», χωρίς υπερβολές, είναι όμως πολυεπίπεδες, ισορροπούν δεξιοτεχνικά και το κυριότερο είναι πραγματικά νόστιμες.

Είναι πολλά τα ωραία πιάτα και όλα κρύβουν δημιουργικότητα, μελέτη και ψαγμένα ποιοτικά υλικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι η φανταστική σούπα τύπου μπουγιαμπέσα, με σκορπίνα πρωινή να κάνιε βουτιά σε νερό ντομάτας, μαζί με αχνιστά μύδια, φρέσκο καλαμαράκι, γαρίδες, βλίτα και τορτελόνι από μελάνι σουπιάς, γεμιστό με γαρίδες και σκορπίνα. Τις δάφνες για ένα από τα καλύτερα πιάτα παίρνει το πληθωρικό μοσχαρίσιο φιλέτο, με μους από συκωτάκια πουλιών, τρούφα, λιαστή τομάτα και καβουρδισμένο φουντούκι. Υπάρχουν επίσης πολλά πιάτα που αξιοποιούν τα Κερκυραϊκά προϊόντα, όπως το υπέροχο μοσχαρίσιο χτένι, μαγειρεμένο σε Κερκυραϊκή Pale Ale, με πουρέ πατάτας και πέστο μαϊντανού ή ακόμα το εξαιρετικό Ροστ Μπιφ από την οικογενειακή τοπική αλλαντοποιία Λαβράνου, μαζί με ελιές, μους ταραμά, σέλερι και άλλα ωραία μυρωδικά. Στο φινάλε, αξίζει να δοκιμάσετε το τραγανό μιλφέιγ.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε σε οποιαδήποτε επικείμενη επίσκεψη είναι ένα ακόμα δυνατό σημείο του Pomo d’Oro, τη λίστα κρασιού. Είναι ψαγμένη με κρασιά Ελληνικά, που ο Αριστοτέλης τα κουμπώνει με επιτυχία με τα πιάτα. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα φρέσκα ζυμαρικά, και οι σαλάτες που συνδυάζουν τα καλοκαιρινά φρούτα με τα ντόπια αλλαντικά και τυριά.