Πόδι-πόδι χτενίσαμε μόλις τη Χαλκιδική στα πλαίσια της φετινής εις βάθος έρευνας των Χρυσών Σκούφων και ξεκινάμε τη γαστρονομική αναμετάδοση από τη φρέσκια συνεργασία του Δημήτρη Παμπόρη με το κομψό ξενοδοχείο «Ekies All Senses Resort» στον πανέμορφο κόλπο της Βουρβουρούς. Για τον βραδινό κατάλογο του all-day εστιατορίου «Bubo», ο βραβευμένος σεφ ανθολογεί ορισμένα αγαπημένα του πιάτα από τη χρυσοσκουφάτη θητεία του στο «Apocalypsis» της Πάτμου, προτείνοντας παράλληλα και κάποια καινούργια πάντα στο πλαίσιο μιας μοντέρνας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Το διαφορετικό παστίτσιο με φρέσκο κανελόνι, μπολονέζ μανιταριών, μοσχαρίσια ουρά μπραιζέ, αφρό από μπεσαμέλ και φρέσκια τρούφα είναι λ.χ. μια ντελικάτη δημιουργία που φέρνει στο σήμερα όλη τη ρουστίκ νοστιμιά του κλασικού εδέσματος, ενώ εξαιρετικό πιάτο παραμένει το ταρτάρ από γαρίδες, όμορφα αρωματισμένο με ούζο, συνοδεία μαγιονέζας από μαύρο ταραμά και πίκλες λαχανικών.
Αν η φαντασία είναι ένα κομβικό χαρακτηριστικό της μαγειρικής του Παμπόρη, ένα άλλο είναι η αλάνθαστη μεταχείριση της πρώτης ύλης. Έτσι, ούτε το φρέσκο μυλοκόπι (με λεμονάτο σπανακόρυζο) και ο ζωμός κακαβιάς που το συνόδευε ούτε και τα θαλασσινά (χτένια, γαρίδα, χταπόδι) σε εκδοχή φρικασέ είχαν ξεχάσει την ιωδιούχα καταγωγή τους, ενώ άψογα ψημένο ήρθε και το μοσχαρίσιο φιλέτο από τις Φάρμες Ωμέγα της Βέροιας, μαζί με πολύ καλή τηγανιά μανιταριών, σάλτσα από λιαστό κρασί και μαύρη τρούφα Χαλκιδικής. Υψηλού επιπέδου και ο γλυκός επίλογος, με μπάρα με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, φασόλι τόνκα και σορμπέ γλυκοπατάτας αλλά και φανταστικό γαλακτομπούρεκο με ανανά κομπόστα σε όσμωση, ζελέ από μαύρο ρούμι και παγωτό αμυγδαλωτό. Μείνετε συντονισμένοι γιατί έπεται συνέχεια εντυπώσεων τόσο από τις υπόλοιπες στάσεις μας στη Χαλκιδική, όσο και από το «Treehouse», τη δεύτερη δηλαδή γαστρονομική πρόταση του ίδιου ξενοδοχείου.
-
Ταρτάρ από γαρίδες αρωματισμένο με ούζο 2013
-
Διαφορετικό παστίτσιο με φρέσκο κανελόνι
-
Μυλοκόπι σπανακόρυζο με λεμόνι κονφί, ζωμός “κακαβιά ”, αέρας λεμόνι
-
Μοσχαρίσιο φιλέτο “Φάρμες Ωμέγα- 3”, τηγανιά μανιταριών και νεαρές πατάτες, σάλτσα από λιαστό κρασί , μαύρη τρούφα Γρεβενών
-
Γαλακτομπούρεκο 2015 με ανανάς , gel μαύρο ρούμι, παγωτό αμυγδαλωτό