ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Που τρώει ο Tom Hanks όταν έρχεται στο Αιγαίο;

Που τρώει ο  Tom Hanks  όταν έρχεται στο Αιγαίο; - Χρυσοί Σκούφοι

Το εστιατόριο «Ω3», στον Πλατύ Γιαλό της Σίφνου, είναι το αγαπημένο του Tom Hanks όταν έρχεται στο Αιγαίο, αφού σπεύδει αρκετές φορές στην Σίφνο από την Αντίπαρο για να χαρεί τα καλούδια του. Σερβίροντας σε μπάρες αντί για τραπέζια, είναι μία γαστρονομική πρόταση, διαφορετική από αυτές που μας έχουν συνηθίσει τα παραλιακά εστιατόρια των νησιών, και ακολουθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, την πετυχημένη συνταγή του, συνεχίζοντας τη παράδοση που λέει πως στο νησί του Αρχιμάγειρα Τσελεμεντέ, τρως νόστιμο φαγητό.

Ο Γιώργος Σαμοϊλης στη κουζίνα με την άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη Βασίλη Βλαχογεωργάκη, έχουν δημιουργήσει μία μοναδική προσέγγιση στο φαγητό, με φόντο τη θάλασσα, τον ήλιο και το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι ! Άλλωστε ο Γιώργος, χωρίζει τους 12 μήνες του χρόνου σε 2 περιόδους. Τους 6 χειμερινούς μήνες μετακομίζει στη Βραζιλία όπου περνάει το χρόνο του ερευνώντας και πειραματιζόμενος πάνω σε νέες γεύσεις και τάσεις, και τους υπόλοιπους ανοίγει το «Ω3», και είναι πολύ αυτοί που περιμένουν πως και πως την έναρξή του. Είναι επίσης ένα ‘word-of-mouth’ γαστρονομικό μυστικό, για κάποιους ξένους καλοφαγάδες και από τους κύκλους του Tom Hanks

Οι γεύσεις του στηρίζονται σε ένα συνδυασμό Περού, Βραζιλίας και Ελλάδας αλλά πολύ προσεκτικά μελετημένες και τέλεια ισορροπημένες. Το «carpaccio κωλοχτύπας» έχει την τέλεια οξύτητα και το κάψιμο που χρειάζεσαι, αλλά με τέτοιο τρόπο που η έντονη γεύση του θαλασσινού να σου πλημμυρίζει το στόμα από τη πρώτη μπουκιά. Ο «λαιμός τόνου», ανάμεσα στο ωμό και το ψημένο, έρχεται με ολοζώντανη τη «?????? γεύση του και μόνο που τον σκέφτομαι. Η «new style» καπαροσαλάτα με καπνιστό χταπόδι αναδεικνύει έντονα την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης κάπαρης, καθώς την παράγουν ντόπιοι παραγωγοί ειδικά για το εστιατόριο(αυτό συμβαίνει και με άλλα προιόντα). Ξεχώρισα ακόμη Τα πολύ δυναμικά μπισκότα γυλωμένης μανούρας με καπνιστή ρέγγα, το εξαιρετικό(μαγειρεμένο sous vide και μετά τηγανητό) χταπόδι με φοβερό σιρόπι καπνιστής Μαυροδάφνης, το ωραίο κριθαράκι με καραβίδες, κρόκο Κοζάνης και ούζο και το εντυπωσιακό ταρτάρ σολομού καπνιστό στο τραπέζι με βότανα.

Τα σκεύη του τώρα εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο, την μεγάλη παράδοση της κεραμοποιίας που έχει η Σίφνος και σε μία συνεργασία με τον Αντώνη Καλογήρου από την «Sifnos Stoneware» δημιούργησαν τα καταπληκτικά χειροποίητα πιάτα, που εμπλουτίζονται κάθε χρόνο.
Ο Δημήτρης Δημητρίου έχει επιμεληθεί τη λίστα κρασιών επιλέγοντας όλα τα διαμάντια των μικρών Ελλήνων οινοπαραγωγών πολύ προσεχτικά, όπως και τα αποστάγματα που διατίθενται στο κατάλογο.
Εστιατόριο «Ω3» Πλατύς Γιαλός – Σίφνος Τηλ. : 2284072014
Ο Χάρης Χαραλαμπίδης είναι ιδρυτής της Gastronomy Essentials