ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπέσιαλ μενού από τον χρυσοσκουφάτο Βασίλη Μουρατίδη στο «CTC»

Από -
Σπέσιαλ μενού από τον χρυσοσκουφάτο Βασίλη Μουρατίδη στο «CTC» - Χρυσοί Σκούφοι

Πρώτη φορά θα μαγειρέψει στην Αθήνα ο ταλαντούχος Βασίλης Μουρατίδης, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο για την δημιουργική κουζίνα του στο «Squirrel» του «Danai Βeach Resort» στην Χαλκιδική. Έρχεται για μια και μόνο βραδιά, την Κυριακή 16/10, καλεσμένος του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στο «CTC», για να συστήσει την πολύ ιδιαίτερη μαγειρική του σε όσους δεν είχαν έως σήμερα την ευκαιρία να την δοκιμάσουν. Το εξαιρετικό λαβράκι με τραγανή κρούστα duqqa (αιγυπτιακό mix μπαχαρικών), πουρέ μπανάνας και έναν απίθανο γλυκογήινο, δεντρολιβανάτο ζωμό πατάτας -ικανή απόδειξη ότι το πιο απλό λαχανικό μπορεί να γίνει μαγικό-, είναι από τα ωραιότερα πιάτα που δοκιμάσαμε το καλοκαίρι στην ρομαντική βεράντα του «Danai» στη Νικήτη, και θα δώσει το «παρών» στο μενού του Βασίλη Μουρατίδη, που κοστίζει € 80 το άτομο.

Διατρέχοντας τα υπόλοιπα στάδια του μενού να σας πούμε για τον δυνατό συνδυασμό καπνισμένων σε πευκοβελόνες μυδιών με σπαράγγια, καφέ και παρμεζάνα ˙ για το φουαγκρά με πορτοκάλι, γάλα και αμύγδαλο, και τέλος για το ιβηρικό χοιρινό με σόγια, κολράμπι και κρεμμύδια. Το φινάλε του δείπνου θα γράψει μια μηλόπιτα με καραμελωμένη σοκολάτα και κανέλα. Το εστιατόριο είναι μικρό το δέμας, όσοι ενδιαφέρεστε λοιπόν για αυτό το ιδιαίτερο γαστρονομικό τετ α τετ με τον ικανότατο γαστρονομικό ισορροπιστή, φροντίστε να εξασφαλίσετε το τραπέζι σας. (Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812)