ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Beefeater, ένα premium απόσταγμα με λονδρέζικο αέρα

Από -
Beefeater, ένα premium απόσταγμα με λονδρέζικο αέρα  - Χρυσοί Σκούφοι

Το φετινό γαστρονομικό concept του δείπνου των Χρυσών Σκούφων μας ταξιδεύει στη γοητευτική Βρετανία. Δίπλα στα ευρηματικά πιάτα, για να ολοκληρωθεί η British εμπειρία, θα σερβιριστεί straight αλλά και σε ευφάνταστες μείξεις το αυθεντικό premium London dry gin Beefeater.

Τα τελευταία χρόνια το gin, με ιδιαίτερες ετικέτες και ξεχωριστές αποστάξεις, ανεβαίνει συνέχεια και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των mixologists και των spirit lovers. Αστέρι της κατηγορίας είναι το βραβευμένο Beefeater, το μοναδικό που παράγεται από το 19ο αιώνα στην καρδιά του Λονδίνου και φλερτάρει με τη φινέτσα, την κομψότητα και τη γευστική πολυτέλεια. Ένα αυθεντικό London dry gin με την υπογραφή του Βρετανού φαρμακοποιού James Burrough, η εμβληματική συνταγή του οποίου παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτη κι εκτελείται από τον διάσημο gin distiller Desmond Payne.

Το αποτέλεσμα «μιλάει» στο ποτήρι. Ξεκινάει με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, όπως πορτοκάλι και φλούδες λεμονιών. Κατόπιν εξελίσσονται αρώματα ιουνίπερου, λουίζας και γλυκιά γλυκόριζα.Στο στόμα όπως και στην μύτη ξεκινάει με έντονα εσπεριδοειδή, τα οποία μπλέκονται με το ζεστό αλκοόλ και ακολουθούνται από τον ιουνίπερο και την dry υφή της αγγελικής. Στο τέλος, αργά αλλά ομαλά, αναπτύσσεται η γλυκόριζα, η οποία δένει με την πολύ λουλουδάτη γεύση της ρίζας της ίριδας. Χαρακτηριστικά που υπογράφουν την επιτυχία του και αποτελούν έμπνευση για αβανταδόρικα Dry Martini και αρμονικά Gin Tonic.

H super premium εκδοχή του, το εξαιρετικό Beefeater 24, πάει τη fine drinking εμπειρία πολλά βήματα παραπέρα. Το συναρπαστικό gin αποτελείται από 12 επιλεγμένα υλικά, ανάμεσά τους δύο εξαιρετικά τσάγια από την Ανατολή, που κάνουν τη διαφορά. Καθώς το δοκιμάζεις, σκάνε στο στόμα αρώματα πράσινου τσαγιού με refreshing εσπεριδοειδή, τυπικές νότες κόλιαντρου, κεδρόμηλου κι ελιάς με ενισχυμένες πρωτότυπες νύξεις μόκας, κόκκων καφέ και πικραμύγδαλου. Το στόμα είναι έκπληξη, πολύ πληθωρικό, με υπέροχες, γλυκόπικρες φρουτώδεις νότες. Το Beefeater 24 έχει τόσες αρωματικές και γευστικές αρετές, που κερδίζει με το σπαθί του μια θέση σε ένα gourmet δείπνο με λονδρέζικη υπογραφή.

Η οικογένεια Beefeater συμπληρώνεται με μια ιδιαίτερη ετικέτα, το Beefeater Burrough’s Reserve, το οποίο ανήκει στην ανερχόμενη κατηγορία των παλαιωμένων gin. Το Burrough’s αποστάζεται σε μικρές παρτίδες σε χάλκινο άμβυκα χωρητικότητας μόλις 268 λίτρων. Οι αποστάξεις είναι τόσο περιορισμένες, που είναι όλες αριθμημένες. Στη συνέχεια παλαιώνει σε βαρέλια τα οποία έχουν φιλοξενήσει το αρωματικό και ιδιαίτερο Lillet. To αποτέλεσμα είναι αναπάντεχο και θυμίζει εντυπωσιακά malt.

Σίγουρα ένα τέτοιο spirit αξίζει να το απολαύσεις σκέτο ή δίπλα σε ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών, όπως αυτό των Χρυσών Σκούφων. Μία από τις εκπλήξεις του φετινού βρετανικού δείπνου είναι τα δημιουργικά ζευγαρώματα του Beefeater με τα πιάτα. Το super premium gin είναι ο πιο κατάλληλος οδηγός για ένα special London dinner και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας πολλά γευστικά αστέρια.