Mε αφορμή τα 20ά του γεννέθλια, το διακεκριμένο εστιατόριο του Παγκρατίου φέρνει στην Αθήνα στις 11 και 12/2 τον 3άστερο σεφ του παρισινού «L’ Astrance».
Έναν ακόμη σπουδαίο καλεσμένο φέρνει η «Σπονδή» στην Αθήνα με αφορμή τα εικοστά της γενέθλια. Πρόκειται για τον Pascal Barbot του –με δυναμική παρουσία στη γαλλική γαστρονομική σκηνή– «L’Astrance», με τρία αστέρια Michelin από το 2007, και πολλές φορές μέσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. «Εδώ η κουζίνα επανανακαλύπτεται καθημερινά», έγραφε ο διεθνούς κύρους οδηγός στην περσινή του έκδοση για το καινοτόμο παρισινό εστιατόριο της Rue Beethoven, που έχει τη δική του χαρακτηριστική μαγειρική παρτιτούρα με εποχικά υλικά και αρωματικές και γευστικές αντιστίξεις. Ανάμεσα στα επτά στάδια του μενού που θα σερβιριστεί στο Σάββατο 11 και την Κυριακή 12/2 στο Παγκράτι, προς € 100 ανά άτομο, θα συναντήσετε βελουτέ σελινόριζας με μαύρη τρούφα και παρμεζάνα, πάπια από την Challans ψητή με κυδώνια και κράνα και μια signature μουσλίν πατάτας με παγωτό βανίλια και θυμάρι, που ισορροπεί μεταξύ γλυκού και αλμυρού προλογίζοντας το επιδόρπιο.
Το μενού του Barbot
Χτένια, μεδούλι και στρείδια, βούτυρο αρωματισμένο με φύκια
Ραβιόλι με γαρίδες, μπίσκ με σαφράν και καφίρ λάιμ
Μπακαλιάρος Ανταρκτικής, βούτυρο με δεντρολίβανο
Βελουτέ σελινόριζας, μαύρη τρούφα και παρμεζάνα
Πάπια από τη Challans ψητή, κυδώνια και κράνα
Μουσλίν πατάτας, παγωτό με βανίλια και θυμάρι
Τάρτα λεμόνι, φρούτα του πάθους και αμύγδαλο
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107520658.