ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη «Scorpina» ο Γιάννης Λιάκος αναδεικνύει το seafood

Από -
Στη «Scorpina» ο Γιάννης Λιάκος αναδεικνύει το seafood - Χρυσοί Σκούφοι

Στη στιλάτη «Scorpina» στο Νέο Ψυχικό ο σεφ μαγειρεύει αξιοποιώντας ευλαβικά την καλή πρώτη ύλη.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στη «Scorpina» πρώτα εξερευνήσαμε τον πάγκο με την φρέσκια ψαριά που βρίσκεται μπροστά από την ωραία ανοιχτή κουζίνα. Η περιήγηση στα ψάρια ημέρας είναι σημαντική γιατί αποτελούν σημείο αναφοράς για το μενού που ακολουθεί.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν προτάσεις του Λιάκου σε ωμά και μαγειρευτά πιάτα, στα οποία μπορεί να πρωταγωνιστήσει όποιο στοιχείο της θάλασσας επιθυμούμε περισσότερο. Για παράδειγμα εμείς ξεκινήσαμε με την Κυκλαδίτικη σούπα κακαβιάς, επιλέγοντας να την απολαύσουμε με μια φρεσκότατη σκορπίνα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Η σούπα ήταν πληθωρική με καλές λεμονάτες νότες.

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο μενού οι ωμές προτάσεις κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σίγουρα πρέπει κάποιος να δοκιμάσει τις βουτυράτες καραβίδες μαριναρισμένες με lime και μπρικ. Για όσους αγαπούν τις εντάσεις εξαιρετικό είναι επίσης το καρπάτσιο από άγριο λαβράκι με αλάτι, πιπέρια, λάιμ και ελαιόλαδο. Πολύ ενδιαφέρον στην κατηγορία των ορεκτικών έχουν η κρεμώδης ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και η εκδοχή του Λιάκου στην κλασική Αθηναϊκή σαλάτα με αχνιστό σαλάχι, λαχανικά και πολύ καλή σπιτική μαγιονέζα με κάπαρη.

Από το μενού δεν λείπουν οι πρωτότυπες συνταγές όπως ο συνδυασμός της καπνιστής μελιτζάνας με το χέλι του Γείτονα. Η καπνιστή γέφυρα μεταξύ τους καθώς αναμειγνύονται μπροστά σου στο τραπέζι είναι υπέροχη.

Γι αυτούς που θα τα καταφέρουν να μην δοκιμάσουν όλη την λίστα με τα cheviche, ταρτάρ και σασίμι και αντέχουν έτσι να συνεχίσουν θα τους συμβούλευα είτε να πάρουν κάποιο ψάρι αχνιστό ή ψητό ή να δοκιμάσουν κάποιο από τα ευρηματικά μαγειρευτά, όπως είναι το εκρηκτικό γιουβέτσι και το αρωματικό φρικασέ με χρυστόψαρο σέσκουλα, μύρωνια και καυκαλήθρες. Αν σας λείπει το κρέας δοκιμάστε τον γύρο με ψάρι που ψήνεται στα κάρβουνα με πιτούλα και θα αλλάξετε γνώμη. Από τα γλυκά, τέλος, ξεχωρίσαμε το κιουνεφέ.