ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκλεισες θέση στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2017;

Από -
Funky Gourmet - Χρυσοί Σκούφοι
Funky Gourmet

Το «α» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν για άλλη μία χρονιά στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια της χώρας και σας ξεναγούν στις συναρπαστικότερες φετινές στιγμές της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής με έκπτωση 50% στην τιμή. Διαλέξτε μενού και κλείστε τώρα θέση στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς!

Επιστρέφουν οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας που διοργανώνει το «αθηνόραμα», σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, συναρπαστικές, άκρως καλοκαιρινές και απλωμένες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για αλλεπάλληλα ραντεβού με την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής. Χάρη σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή γευστικής ανακάλυψης, τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας ξεδιπλώνουν τη γαστρονομική τους πρόταση μόλις στο 50% της τιμής που θα χρέωναν κανονικά. Τέσσερις εβδομάδες, δεκάδες μαγειρικές προσωπικότητες και πενήντα επτά σκανδαλιστικά μενού, που ανθολογούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές των διακεκριμένων με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατορίων, και τα οποία θα διαβάσετε στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia/ δίνουν το στίγμα ενός δυναμικού, πολυφωνικού πεδίου δράσης, που ανυψώνει με πολλούς τρόπους την τέχνη της μαγειρικής. Θέλουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Varoulko Seaside
Varoulko Seaside

Διαφυλάσσοντας και ανανεώνοντας την ελληνική παράδοση, παίζοντας με γευστικές κουλτούρες και υλικά από κάθε γωνιά του κόσμου, οι Έλληνες σεφ εξελίσσονται συνεχώς και αυτή η τεράστια γευσιγνωσία που εκτείνεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μοιραστείτε με την παρέα σας γεύσεις, εμπειρίες και ιστορίες ειπωμένες με διαφορετικούς προσωπικούς γαστρονομικούς κώδικες. Με το «αθηνόραμα» να συντονίζει δεκάδες ταυτόχρονα δείπνα, από τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο, μπορείτε να χαρείτε τόσο στην Αθήνα όσο και στις πρώτες σας καλοκαιρινές εξορμήσεις τις δημιουργίες όσων κέρδισαν τη μάχη των εντυπώσεων στο φετινό γαστρονομικό πρωτάθλημα. Στο χάπενινγκ συμμετέχουν τα εστιατόρια που βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο, συγκεντρώνοντας –ανεξαρτήτως κουζίνας– βαθμολογία από 15/20, κι εκείνα που έχουν αποσπάσει Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, πρεσβεύοντας είτε την παραδοσιακή είτε τη μοντέρνα/δημιουργική ελληνική γεύση και τα οποία έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία από 14/20 (χωρίς να φτάνουν το όριο των Χρυσών Σκούφων). κι έχουν το καθένα τη δική του χάρη.

Etrusco
Etrusco

Οι κρατήσεις ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 25/5. Η ζήτηση είναι μεγάλη και σας συμβουλεύουμε να βια­στείτε αν θέλετε να εξασφαλίσετε τραπέζι – σε προηγούμενες διοργανώσεις υπήρξαν περιπτώσεις που οι θέσεις εξαφανίστηκαν ακόμη­ και σε ένα μισάωρο. Τα βραβευμένα εστιατόρια της πρωτεύουσας ως επί το πλείστον θα προσφέρουν τα ειδικά μενού κάθε Τρίτη και Τετάρτη (30-31/5, 6-7/6, 13-14/6 και 20-21/6) και τα εκτός Αθηνών κάθε Παρασκευή και Σάββατο (26-27/5, 2-3/6, 9-10/6 και 16-17/6). Επειδή όμως σε ένα τόσο μεγάλο γευστικό «δίκτυο» υπάρχουν κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες, ορισμένα ρεστοράν δίνουν την επιλογή pairing φαγητού­-­κρασιού και κάποια άλλα­ προτείνουν μενού για δύο, καλό ­είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις υποσημειώσεις που επεξηγούν τα ειδικά­ χαρακτηριστικά της ενέργειας σε κάθε χώρο προτού επιλέξετε τη γευστική σας πορεία.

Santoro
Santoro

Θέση κλείνετε κάνοντας την κράτησή σας και προπληρώνοντας το ­δείπνο σας, είτε με χρέωση σε οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα είτε­ με κατάθεση σε τραπεζικό λογα­ριασμό. Όσοι όμως χρησιμοποιήσετε πιστωτική, χρεωστική ή επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς έχετε επιπλέον προνόμια, καθώς θα μπείτε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια, όπου θα μπορείτε να πάτε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ειδικά όσοι προπληρώσουν online στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε μια έξτρα κλήρωση χάρη στην οποία δύο τυχεροί θα απολαύσουν από ένα γαστρονομικό τριήμερο για 2 άτομα: ένα στη Σαντορίνη (δίκλινο deluxe δωμάτιο και πρωινό με σαμπάνια στο «Grace Santorini», ένα δείπνο στο «Santoro» κι ένα στον «Κουκούμαβλο», διαθέσιμα 15/9-31/10) κι ένα στη Θεσσαλονίκη (δίκλινο δωμάτιο στο «Hyatt Regency Thessaloniki», ένα δείπνο στο «Alfredo’s Grand Dining» κι ένα στη «Μαρίνα» στην Ποτείδαια της Χαλκιδικής, διαθέσιμα 1/9-31/10).

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΡΑ!
ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ:
Κλείστε τραπέζι στο/α εστιατόριο/α της επιλογής σας ενημερώνοντας στο τηλέφωνο ότι θέλετε να δοκιμάσετε το ειδικό μενού του περιοδικού «αθηνόραμα». Για να ισχύσουν οι κρατήσεις που θα γίνουν, θα πρέπει να προπληρώσετε το ποσό που αντιστοιχεί στα άτομα του τραπεζιού σας με χρέωση οποιασδήποτε τραπεζικής κάρτας, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με online πληρωμή αποκλειστικά για τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia. Προπληρώνοντας με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, παίρνετε μέρος σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα.