ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«The Aficionados», ένα ολοκαίνουργιο project υψηλής γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Από -
«The Aficionados», ένα ολοκαίνουργιο  project υψηλής γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη  - Χρυσοί Σκούφοι

Στην τελική ευθεία το up scale γαστρονομικό εγχείρημα «The Aficionados» στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Δημήτρη Παμπόρη του Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική (Χρυσός Σκούφος 2017) και επενδυτές τους επιχειρηματίες Σπύρο Συμεωνίδη και Μαριαλένα Μηλιαρά, φαν του ευζήν και της υψηλής γαστρονομίας.

Το ολοκαίνουργιο project στεγάζεται στην 'Επαυλη Αχιλλέα Βαρσαμή, ένα πανέμορφο τριόροφο νεοκλασσικό στην Καλαμαριά που συνδυάζει τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του κτιρίου με την σύγχρονη αισθητική αντίληψη και ατμόσφαιρα ενός χώρου αφιερωμένου στην απόλαυση των αισθήσεων (αρχιτέκτονας διακοσμητής ο Δημήτρης Δήμου).

Καρδιά του project, το fine dining εστιατόριο στον πρώτο όροφο, μόνο με 36 θέσεις που θα λειτουργεί Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο. Το προφίλ του μενού που ετοιμάζει ο Δημήτρης Παμπόρης υιοθετεί τις μεσογειακές γεύσεις και ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως "μοντέρνα γαστρονομική κουζίνα" με άριστες πρώτες ύλες: μοσχάρι wagiu, πάπια challange, κυανόπτερο τόνο από τη Σικελία που θα φθάνει καθημερινά στην κουζίνα.

Πέρα από το εστιατόριο αλλά παράλληλα με αυτό, θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα στο ισόγειο Coctail bar -τα κοκτέιλ δημιουργεί ο bartender Τέλης Παπαδόπουλος (νικητής του World Class 2009) και cigar lounge που διαθέτει 2000 πούρα από όλο τον κόσμο. Lounge bar θα λειτουργεί στον δεύτερο όροφο με το τζάκι, όπου θα μπορείς να απολαύσεις εκλεκτά κρασιά αλλά και premium οίνους upon request, σαμπάνια και αποστάγματα. Η κάβα του "The Aficionados" είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή με περισσότερες από 1000 ετικέτες κυρίως από το διεθνή αλλά και τον ελληνικό αμπελώνα.

Το "The Aficionados" θα ξεκινήσει γύρω στις 15 Νοεμβρίου με μικρό menu bistrot και finger foods στα bar του ισογείου και το δευτέρου ορόφου και το εστιατόριο θα λειτουργήσει με το πλήρες μενού, από τα μισά του Δεκεμβρίου.

Ν. Πλαστήρα 105, 2310434290, 6932341992.