ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Greek Luxury Products: η πολυτέλεια του premium και δυσεύρετου

Από -
Greek Luxury Products: η πολυτέλεια του premium και δυσεύρετου - Χρυσοί Σκούφοι

Ιδιαίτερα μέλια, ελληνικό χαβιάρι και αβγοτάραχο, “ηθικό” φουαγκρά, αλλά και τα πιο ονομαστά μακαρόν στον κόσμο είναι μερικοί από τους γευστικούς θησαυρούς που συγκεντρώθηκαν στη νέα κομψή boutique του Hilton.

Έρχονται στιγμές, που θέλεις τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση, είτε πρόκειται για το καθημερινό μέλι και το τσάι σου, είτε για ένα μπλινίς με χαβιάρι. Θέλεις την πιο φρουτένια μαρμελάδα για ένα special πρωινό, θέλεις να μοιραστείς μια πολυτελή γεύση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Θέλεις να χτυπήσεις μια πόρτα κρατώντας πίσω από την πλάτη ένα κουτί macarons Ladurée. Ή και να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου. Απλά, μπαίνεις σ’ αυτό τον κομψό χώρο, που στήθηκε στην υποδοχή του Athens Hilton. Και είναι περίπου βέβαιο, ότι θα βρεις αυτό που ονειρεύεσαι.

Τo πρώτο flagship store τoυ brand “Greek Luxury Products” είναι ένα κατάστημα με gourmet προϊόντα, που ξεκίνησε από μια ελληνική εταιρεία παροχών πολυτελείας σε ταξιδιώτες, την Luxury Concierge. Ντιζαϊνάτο, κομψό και ζεστό, σχεδιασμένο από τον Τάσο Ζέπο και τους Zege architects. Το περιεχόμενο, επιμελώς επιλεγμένο, απευθύνεται σε όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση της αφρόκρεμας εμβληματικών, κυρίως ελληνικών προϊόντων.

Με μια πρώτη ματιά, στις minimal προθήκες, διακρίνω ένα αγουρέλαιο από τη Μάνη, κάποια μονοποικιλιακά μέλια, το μεγάλο trend της Βρετανίας που ονομάζεται Rosemary Water, ελληνικά προϊόντα μανιταριών, τοπικές λιχουδιές της Τήνου και της Κρήτης, μαρμελάδες σε αριθμημένα βαζάκια. Από τα αποκλειστικά highlights, τα περίφημα macarons της Ladurée -δεν αντιστέκεσαι. Ενδεικτική των επιλογών και η, σπάνια πλέον, limited edition σειρά λευκού ταγιού Kusmi Tea με φρούτα, με υπογραφή Alain Ducasse.

H συνομιλία μου με τον επικεφαλής των brands Γιάννη Στασινόπουλο, απλά επιβεβαιώνει την εικόνα. Το απόλυτα καλό και ποιοτικό, χωρίς όριο, σε κάθε τομέα. Η ομάδα του ψάχνει, δοκιμάζει και επιλέγει. Πιστεύει στη μοναδικότητα της ελληνικής πρώτης ύλης και την προωθεί στην καλύτερη μορφή της. Σε αυτό τον στόχο, όπως τονίζει, υποστηρίζεται σημαντικά από τις υπηρεσίες της αρχικής εταιρείας, Luxury Concierge Travel Services. Το εγχείρημα, άλλωστε, βρίσκεται ακόμα στην αρχή και η συλλογή προϊόντων όλο και μεγαλώνει.

Κάθε προϊόν και μια ιστορία

Η φροντίδα στην επιλογή ξεχωριστών στο είδος τους προϊόντων από την ομάδα του Γιάννη Στασινόπουλου είναι εμφανής. Θα αναφέρω ενδεικτικά το πρώτο ελληνικό χαβιάρι Thesauri, της καθετοποιημένης μονάδας εκτροφής οξύρρυγχου της Άρτας, το μοναδικό πιστοποιημένο Π.Ο.Π. αβγοτάραχο Μεσολογγίου του συνεταρισμού “Κλείσοβα¨, τις φρέσκες ελληνικές τρούφες που διατίθενται όλο τον χρόνο. Ακόμα, το μέλι Π.Ο.Π. Βανίλια Μαινάλου, με τις σπάνιες ιδιότητες, από επιλεγμένο παλαιό παραγωγό, που δεν συλλέγεται κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το φουαγκρά Sousa & Labourdette, από χήνες της φάρμας της οικογένειας Sausa, στην Extremadura, το μοναδικό “ηθικό¨ φουαγκρά στον κόσμο: αυτές oι χήνες, διατηρώντας το ένστικτο της χειμερινής μετανάστευσης, καταναλώνουν περισσότερη φυσική τροφή, ώστε να μεγαλώνει με φυσικό τρόπο το συκώτι τους. Από τις ίδιες παράγεται και ένα περίφημο jamon από στήθος χήνας, αλλά και πολύ νόστιμες rillettes.

Πολλά ακόμα προϊόντα συμπληρώνουν τη λίστα, που συνεχώς μεγαλώνει, ενώ σε επίπεδο προσωπικών παραγγελιών μπορούν να καλύψουν ακόμη πιο εκλεκτές επιθυμίες.

Greek Luxury Products: flagstore Athens Hilton τηλ. 210 7281802
Head office Ακαδημίας 14 τηλ. 210 3647643