ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέτος κεντάει Ελληνικά στο «Ammos»

Από -
Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέτος κεντάει Ελληνικά στο «Ammos»  - Χρυσοί Σκούφοι

To νέο μενού αποτελείται από ραφιναρισμένες ελληνικές γεύσεις

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Παναγιώτης Γιακαλής επιστρέφει φέτος δυναμικά στο εστιατόριο «Ammos» του Sani Resort με νέα ομάδα και κάνει γενικό ρεκτιφιέ στο μενού. Οι καινούργιες εισαγωγές πιάτων έχουν ελληνική απόχρωση, επιτυχημένους γευστικούς συνδυασμούς, που προσφέρουν ένταση σε κάθε μπουκιά και υψηλές τεχνικές. Η διαφορά από την προηγούμενη χρονιά είναι αισθητή στον ουρανίσκο.

Τα χτένια βγάζουν κάτι βουτυράτο και ανεβάζουν τόνους με την μαγική σκορδαλιά και τις ματ πινελιές από μαύρο σκόρδο. Η σκορπίνα ξύπνησε παιδικές μνήμες, με μια εξαιρετική και φινετσάτη σάλτσα αυγολέμονου. Πολύ κομψό επίσης ήταν το πιάτο με το λαβράκι. Πέρα από το σωστό ψήσιμο όλα τα υλικά, το ταμπουλέ από κουνουπίδι, ο πουρές κουνουπίδι και η σάλτσα αχινού, παίζουν σε ένα παζλ γευστικής αρμονίας.

Σε συμφωνία με το νέο project σύγχρονης ελληνικής κουζίνας είναι το πιάτο ημέρας, μια διαφορετική προσέγγιση σε παραδοσιακές γεύσεις. Εμείς πετύχαμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς με ρύζι, κουκουνάρι, σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα Κρήτης. Οικεία και πολύ καλοκαιρινή πρόταση που δίνει extra πόντους στην απόλαυση.

Για το τέλος ήρθε ένας εντυπωσιακός κύβος από σοκολάτα και αμύγδαλα. Η μεγάλη έκπληξη είναι μόλις τον σπάσεις και αποκαλυφθεί η αρωματική κρέμα τσουρεκιού με σάλτσα πορτοκαλιού. Με αυτή ωραία επίγευση παραμένεις για ώρες.