ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Orlando Marzo είναι ο καλύτερος bartender του κόσμου

Από , -
Ο Orlando Marzo είναι ο καλύτερος bartender του κόσμου - Χρυσοί Σκούφοι

Ολοκληρώθηκε ο 10ος διεθνής διαγωνισμός World Class Bartender of the Year, με την αυστραλέζικη σημαία να καρφώνεται στην κορυφή της παγκόσμιας mixology κοινότητας.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός mixology World Class έχοντας διανύσει 6 μήνες με εκατοντάδες δοκιμασίες και αμέτρητα cocktails από τους 10.000 διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν από κάθε γωνιά της γης. Για άλλη μια χρονιά αναδείχτηκαν τα νέα trends και πρωτοποριακά serves από κορυφαίους bartenders που διαμορφώνουν τις τάσεις στην παγκόσμια bartending σκηνή.

Ο διαγωνισμός κορυφώθηκε στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και διήρκησε τέσσερις μέρες, όπου 56 από τους καλύτερους bartender στον κόσμο ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και εντυπωσίασαν με τις μείξεις τους.

Ο Orlando Marzo, από το διεθνώς αναγνωρισμένο εστιατόριο Lume στη Μελβούρνη, κατάφερε να ξεχωρίσει για τις πρωτότυπες και ευφάνταστες μείξεις του σε όλες τις απαιτητικές δοκιμασίες του διαγωνισμού. To Zacapa Aperitif , το οποίο δημιούργησε για την δοκιμασία «Before and After», ήταν από τα καλύτερα serves που έχουν δημιουργηθεί στον διαγωνισμό, ενώ ο τρόπος που διαχειρίστηκε την τελική δοκιμασία «Cocktail Clash» του χάρισαν επάξια τον τίτλο του World Class bartender για το 2018.

Ο παγκόσμιος τελικός είχε και χρώμα ελληνικό με τον Έλληνα World Class νικητή Αχιλλέα Πλακίδα από το bar Γορίλας της Θεσσαλονίκης να δίνει το παρών στην γερμανική πρωτεύουσα. Ο Έλληνας bartender εκπροσώπησε επάξια την ελληνική σκηνή, έχοντας εξαιρετική παρουσία στον διαγωνισμό με τα δύο χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα serves που παρουσίασε με βάση το Johnnie Walker Black Label στην δοκιμασία «Flavours of a Nation».

Για να βρείτε συνταγές και να αντλήσετε έμπνευση από τα serves των φετινών φιναλίστ, επισκεφτείτε το www.theworldclassclub.com