Η φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" και ήταν αφιερωμένη όπως πάντα στους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής γαστρονομίας, ήρθε σε απόλυτο pairing με την ιστορική οινοποιία Boutari. Μετρώντας χιλιάδες τρύγους από το 1879 ως σήμερα, με οινοποιεία και ιδιόκτητα αμπελοτόπια στις πλέον σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, η Boutari παρουσίασε ορισμένες από τις κορυφαίες ετικέτες της αλλά και νέες προσθήκες σε αρμονία με τις εξαιρετικές δημιουργίες των Jacob Jan Boerma και Παύλου Κυριάκη, που μαγείρεψαν από κοινού το diner de gala της απονομής.
Την αρχή έκαναν τα μονοποικιλιακά της Boutari, όπως το Sauvignon Blanc 2023 που με την ευωδιά εξωτικών φρούτων και τη βοτανική δροσιά του ταίριαξε υπέροχα με το πιάτο παλαμίδα με τραγανό αγγουράκι, edamame και αφρό σάλτσας beurre blanc με βασιλικό. Η ολοκαίνουργια φινετσάτη Μαλαγουζιά σοδειάς 2023 στάθηκε επάξια δίπλα σε μια ντελικάτη μελιτζάνα με κρέμα παρμεζάνας, ενώ το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale 2023 με τις χαρακτηριστικές ευωδιές από τριαντάφυλλο έφερε εις πέρας την απαιτητική αρμονία με την αγκινάρα αλά πολίτα, ενισχυμένη απρόσμενα με πούδρα από καφέ.
Η εμβληματική Καλλίστη Reserve 2020, ένα κρασί γεμάτο και πλούσιο, με αρώματα εσπεριδοειδών και βανίλιας, αποδείχτηκε με τη σειρά της ο ιδανικός συνοδός της εξαιρετικής δημιουργίας "φρέσκος μπακαλιάρος με τσορίθο, αφρό από dashi και αρακά". Λίγο πριν το φινάλε, μια ακόμα νέα ετικέτα, το Κόκκινο Γράμμα, ένα πλούσιο blend από Syrah και Merlot, αγκάλιασε με τις μαλακές του τανίνες ένα άψογο καρέ αρνιού με αφρό από μελιτζάνα και ταχίνι, αποδεικνύοντας πως είναι ένα κρασί που ενδείκνυται για ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις. Η φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων και το εξαιρετικό μενού άφησαν στους εκλεκτούς προσκεκλημένους την ωραιότερη επίγευση, και τα μοναδικά κρασιά της Boutari έχουν φυσικά μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας.