ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2016: Tα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%

Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2016: Tα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας στο 50%  - Χρυσοί Σκούφοι

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σας προσκαλούν στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς. Απλωμένο για πρώτη φορά σε όλη την επικράτεια, με μεγαλύτερη διάρκεια και με δεκάδες νικητές του φετινού γαστρονομικού πρωταθλήματος να σας περιμένουν με έκπτωση 50% στις τιμές.

O Λευτέρης Λαζάρου στο «Varoulko Seaside» στo Μικρολίμανο
O Λευτέρης Λαζάρου στο «Varoulko Seaside» στo Μικρολίμανο

Φέτος έχετε ακόμη περισσότερες αφορμές να συμμετάσχετε στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας. Η αγαπημένη ετήσια γιορτή γαστρονομικής ανακάλυψης επιστρέφει ανοίγοντας τις πόρτες των διακεκριμένων εστιατορίων όχι μόνο της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Οι φετινοί βραβευμένοι θα προσφέρουν ένα ειδικό μενού το οποίο ανθολογεί μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ τους –από αυτές που τους χάρισαν Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας– στο 50% της τιμής που θα πληρώνατε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή.

Τα χτένια Mare Monti σε τρία στάδια του Έκτορα Μποτρίνι  στο «Etrusco» στην Κέρκυρα
Τα χτένια Mare Monti σε τρία στάδια του Έκτορα Μποτρίνι στο «Etrusco» στην Κέρκυρα

Δεν είναι μόνο αυτό: οι δύο εβδομάδες που συνήθως διαρκεί το χάπενινγκ αυτήν τη φορά γίνονται τέσσερις με τα δείπνα να «τρέχουν» κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 10/5 έως και την 1/6 (10-11/5, 17-18/5, 24-25/5 και 31/5-1/6).
Την Πέμπτη 5 Μαΐου, στο «αθηνόραμα» και στο athinorama.gr ταυτόχρονα, θα δημοσιευτούν όλα τα βραβευμένα εστιατόρια και τα μενού που προτείνουν για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, δίνοντας το σύνθημα για να αρχίσουν οι κρατήσεις. Και φέτος μπορείτε να κλείσετε θέση κάνοντας την κράτησή σας και προπληρώνοντας το δείπνο σας είτε με κάρτα είτε με κατάθεση σε λογαριασμό.

Ο Σπύρος Αγιούς, σεφ στο «Grace Santorini»
Ο Σπύρος Αγιούς, σεφ στο «Grace Santorini»

Όσοι όμως χρησιμοποιήσετε χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς έχετε να περιμένετε και άλλα bonus. Θα μπείτε αυτόματα σε κλήρωση για 30 δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια και επιπλέον 2 υπερτυχεροί θα κερδίσουν από ένα weekend για δύο άτομα στην Κέρκυρα (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο κι ένα δείπνο στο «Etrusco»).

Η σπονδυλωτή γαστρονομία του Olivier Campanha στο «F+W» στo Κολωνάκι
Η σπονδυλωτή γαστρονομία του Olivier Campanha στο «F+W» στo Κολωνάκι

Για ακόμα μία φορά συντονίζουμε πολλές δεκάδες παράλληλων δείπνων, από το Μικρολίμανο ως τη Νέα Ερυθραία, αλλά και από τη Χαλκιδική και τη Φλώρινα μέχρι τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Κρήτη. Το γευστικό σάμπλινγκ της χρονιάς έχει φουαγκρά με περγαμόντο κονφί, αμύγδαλα και βασιλικό ή κόκκινο τόνο, πέστο ρόκας, αχλάδια και ζελέ σέλινου, έχει όμως και κατσικόπιτα ή τραχανότο με άγρια μανιτάρια, παϊδάκια ή σουπιά ψητή.

Η βεράντα του εστιατορίου «Κόκκινο Ποδήλατο» στη Σαντορίνη χαζεύει τα κύματα
Η βεράντα του εστιατορίου «Κόκκινο Ποδήλατο» στη Σαντορίνη χαζεύει τα κύματα

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας στήνουν ένα νόστιμο ψηφιδωτό από πιάτα κλασικά και φευγάτα, απλά και πολύπλοκα, με κουπ άψογης αισθητικής ή σαγηνευτικά δωρικά, εστιασμένα στην πρώτη ύλη, και σας περιμένουν.

Μπακαλιάρος φρικασέ sous vide στο  «Bill & Coo» στη Μύκονο
Μπακαλιάρος φρικασέ sous vide στο «Bill & Coo» στη Μύκονο

Γνωστοί ή ανερχόμενοι σεφ, βιρτουόζοι του τηγανιού, της σχάρας και της μαρμίτας, προσωπικότητες καθεμία με το δικό της ειδικό βάρος, κινούμενοι σε παράλληλες τροχιές, φορτίζουν το ενεργειακό πεδίο αυτής της γευστικής, κοινωνικής, χαρούμενης γιορτής που κεντρίζει τις αισθήσεις, έχει φανατικούς πιστούς και κάθε χρόνο κάνει νέους φίλους. Και υπογραμμίζει ότι η ελληνική γαστρονομία, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες της εποχής, εξελίσσεται – όχι μόνο στα αστικά κέντρα ή τα τουριστικά νησιά. γευστικές Εδέμ κρύβονται στα πιο απίθανα σημεία. Ανοίγει τα χαρτιά της και ρίχνει στο τραπέζι σκανδαλιστικές εξάρσεις, καθησυχαστικά οικείες γεύσεις, ιδέες και τέρψεις, ομορφιές κάθε λογής.
Να είστε όλοι εκεί!