Ένα από τα εμβληματικά γιαπωνέζικα και γενικώς far east εστιατόρια του ελλαδικού χώρου, το «Blue Lagoon» στο «Elounda Beach», ανανεώνει φέτος τις γεύσεις του βάζοντας χρώμα Περού στο μενού του. Ο residential Manager του ξενοδοχείου Eddie Sgubin κάλεσε στην Ελούντα τον Δημήτρη Κατριβέση κι έτσι το «Mistura» που πέρυσι έκανε σουξέ στη Μύκονο θα κάνει φέτος ένα pop-up στο παραμυθένιο γαλάζιο της πανέμορφης θαλασσογραφημένης σάλας και στο ντεκ του «Blue Lagoon». Ο Κατριβέσης λοιπόν μπολιάζει το μενού με το πολυεθνικό κολάζ της κουζίνας του Περού που μπλέκει τις γευστικές παραδόσεις των Ίνκας μ αυτές των Ισπανών, Ιταλών, Κινέζων και Γιαπωνέζων. Το δημοφιλές σούσι ξεκινάει τον κατάλογό του με το signature «Blue Lagoon beef tataki Maki» μαζί με ψητό χέλι να ξεχωρίζει, αλλά τα περουβιανά ρολλά του δίνουν πιο εξωτικό χαρακτήρα.
Σαν το «Peruvian Roll» λ.χ. με τόνο-πικάντικη μαγιονέζα, πιπεριά, κορίανδρο Tobiko ή το «Ceviche Maki» με leche de tigre, ceviche λευκού ψαριού, καλαμπόκι και πιπερίζουσα Roccoto Mayo. Εκείνο όμως που βγάζει μάτι με την εντυπωσιακή όψη και γεύση του είναι «Tiradito Mistura» με σφυρίδα να κολυμπάει σε τολμηρό μαύρο Leche De Tigre φτιαγμένο από λάιμ μελάνι σουπιάς-passion fruit-σκόνη δεντρολίβανου και στο πιάτο πικάντικη πιπεριά, αβοκάντο, και φύκια της Κρήτης. Το δημοφιλές black cod θα μαρινάρεται σε περουβιανό miso με πιπεριά, ενώ άλλο ένα θεαματικό πιάτο που πιστεύω ότι θα γίνει χιτ είναι το λαβράκι ατμού στη σχάρα, τυλιγμένο με shisho και μπανανόφυλλο αφού προηγουμένως μαριναριστεί σε leche de tigre σερβιρισμένο με κονσομέ ντάσι ανανά αρωματισμένο με τζίντζερ. Τώρα το Eddie + Δημήτρης και το δημιουργικό πνεύμα της συνεργασίας τους εκφράζεται και μ έναν άλλο τρόπο στο raw bar “Edi” στην ονειρεμένη “Veggera” που την τυλίγει η θάλασσα. Εκεί ο Κατριβέσης από 10 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου θα ετοιμάζει ζωντανά, tiradito, ceviche, sashimi, αλλά και αστακούς μόλις περασμένους από τη σχάρα με φαντεζί σάλτσες από κουμκουάτ, λάδι βανίλιας και άλλα ωραία.