ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντάει ο Πέσκιας στο «Jackie O’»

Από -
Κεντάει ο Πέσκιας στο «Jackie O’» - Χρυσοί Σκούφοι

To μυκονιάτικο σαφάρι των Χρυσών Σκούφων συνεχίζεται και… πιάνει τραπέζι στο «Jackie O’ beach» στο Σούπερ Πaραντάιζ. Είναι η τρίτη σεζόν που ο Χριστόφορος Πέσκιας δημιουργεί την κάρτα για το πανέμορφο, σούπερ ντιζαϊνάτο, ζωντανό και κεφάτο beach complex των Μιχάλη Σιγκούνα και Carsten Stehr και είναι παραπάνω από προφανές ότι το κάνει με ιδιαίτερη όρεξη. Εδώ, επιλέγει σοφά να διανθίσει το multi-culti δημιουργικό ύφος του με στοιχεία του ελληνικού καλοκαιριού και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Το καλύτερο πιάτο της δοκιμής μας και σίγουρα το πιο ιδανικό για να περιγράψει την φιλοσοφία του καταλόγου είναι το αιγαιοπελαγίτικο σεβίτσε με μαγιάτικο, γαρίδες, αβγοτάραχο και αχινό – με άψογα ισορροπημένη οξύτητα, πρόκειται για έκρηξη ενός ελληνο-ασιατικού fusion ηφαιστείου στο στόμα.

Εξίσου χαρακτηριστική πρόταση, με ωραίο παιχνίδισμα μεταξύ αλμυρής και γλυκιάς αίσθησης (και επίγευσης), είναι το καπνιστό καραμελωμένο χέλι «Γείτονας» με πουρέ παντζαριού και λευκή σάλτσα από αυγά χρυσής ρέγκας. Η σαλάτα με καρπούζι, αβοκάντο, λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο είναι μια μοντέρνα καλοκαιρινή γεύση, όπως και οι περουβιανού ύφους γαρίδες anticucho, σερβιρισμένες με ταμπουλέ από κινόα. Ειδική μνεία αξίζει στο εικονικό «βούτυρο» της αρχής, αποκλειστικά από παρθένο ελαιόλαδο, όπως και στα εξαιρετικά γλυκά με πιο εντυπωσιακή τη σοκολατένια σφαίρα, γεμισμένη με μους σοκολάτας και λικέρ, η οποία περιχύνεται με ζεστό σιρόπι αλμυρής καραμέλας και λιώνει σταδιακά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η γαστρονομική πρόταση του Πέσκια εντάσσεται στην signature party ατμόσφαιρα του «Jackie O’ beach». Όταν νυχτώνει όμως και οι ρυθμοί χαλαρώνουν, έρχεται στο επίκεντρο ενός γαστρονομικού δείπνου σε ατμοσφαιρικό και κομψό περιβάλλον.