Το περσινό καλοκαίρι πήραμε μια πρώτη γεύση με το, υπό μια έννοια πιλοτικό, «Malabar Gastronomy», σε μια όμορφη γωνιά απέναντι από την πισίνα του «The Margi». Φέτος, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης αυτονομείται ακόμη περισσότερο αλλάζοντας χώρο και πλουτίζοντας τη γευστική του πρόταση. Έχοντας μεταφερθεί σε μια όμορφη εσωτερική αυλή, πλέον λέγεται «Patio», φιλοξενεί είκοσι περίπου άτομα, και συνδυάζει δύο menu degustation που ζωγραφίζουν καθένα τα δικά του «τοπία» –ένα με ελληνικά χρώματα ονόματι «Still life with artichokes & sea urchins» κι ένα με μεσογειακή κατεύθυνση που λέγεται «Still life with avocados & scallops»– και κάποιες, όχι ιδιαίτερα πολλές, αλλά ενδιαφέρουσες a la carte επιλογές.
Ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής στο «Patio» βγάζει τον πιο δημιουργικό του εαυτό, στηριζόμενος στην εποχικότητα και χρησιμοποιώντας φρούτα, λαχανικά, βότανα και βρώσιμα λουλούδια από τη φάρμα του ξενοδοχείου (αγκινάρες, ντομάτες, μελιτζάνες, καλαμπόκια, πέταλα καπουτσίνου κ.α.). Ανάμεσα στις καινούργιες του συνταγές, ο αστακός πάνω σε χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με καπνιστή μελιτζάνα και κολοκύθι με σάλτσα μπισκ, ο μπακαλιάρος σε κρούστα λιαστής ντομάτας με αγκινάρες και αβγολέμονο αρωματισμένο μα μάραθο, τα χτένια με μαρμελάδα τομάτα-chorizo με σάλτσα από μάραθο, και το κοτόπουλο με πουρέ καλαμποκιού και αβγό σε κρούστα από panko. Για να σας δώσουμε και μια ιδέα για τα επιδόρπια να σας πούμε για το «Peaches in Renaissance Paintings», που είναι ροδάκινα σε διαφορετικές υφές: ψητά με δεντρολίβανο, κρεμέ και παγωτό. Το εστιατόριο ανοίγει επισήμως την Τρίτη 5 Ιουλίου, και σύντομα θα σας γράψουμε τις εντυπώσεις μας.