ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρτι αφιχθέν, κομψό και ντελικάτο γευστικά, το «ΕΠΤΑ 7»

Από -
Άρτι αφιχθέν, κομψό και ντελικάτο γευστικά, το «ΕΠΤΑ 7» - Χρυσοί Σκούφοι

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο «Επτά 7» στο Θησείο, συνδυάζει τολμηρά τον σύγχρονο και τον θεατρικό μαξιμαλισμό μαζί με ηπίως gothic στοιχεία, και αυτό είναι το βαθύ φόντο πάνω στο οποίο ο σεφ Γιάννης Στανίτσας, χτίζει με ωριμότητα το μενού του. Ένα μενού που μιλάει τη γαστρονομική γλώσσα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας χρησιμοποιώντας πολλά από τα πιο διάσημα τοπικά προϊόντα της χώρας σε λεπτούς γευστικούς συνδυασμούς.

Γιάννης Στανίτσας
Γιάννης Στανίτσας

Στην τριλογία μαριναρισμένων ψαρικών (αβγοτάραχο Αιτωλικού, λαυράκι Αιτωλικού και φρέσκος τόνος), το περγαμόντο με το παρθένο ελαιόλαδο του μαριναρίσματός τους γίνεται κρέμα και η γλυκόπικρη γεύση του είναι το «λυσάρι» που ξεκλειδώνει όλη τη φυσική γλυκύτητα των ψαριών και το umami του αβγοτάραχου . Το δε τραγανό biscuit πάνω στο οποίο έρχεται το αβγοτάραχο, είναι όλα τα λεφτά. Το σοταρισμένο αρνίσιο καρέ είναι ένα τρυφερό και αρωματικό κρέας με τη χαρακτηριστική μυρωδιά της σάρκας του που συμπληρώνεται γήινα και στιβαρά με ροβίτσα, κόκκινες φακές και λούπινα αποκτώντας φινέτσα από σάλτσα λεβάντας. Το μενού έχει και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως λ.χ. η σκορπίνα με κριθαράκι Γιαννιτσών και σάλτσα κόκκινου κρασιού, τα λουκουμαδάκια γαρίδας με πουρέ γλυκοκρέμμυδου και κρέμα από πρόβειο γιαούρτι, τα μαντί γεμισμένα με καβουρμά καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι, η μους ταχίνι με καραμελωμένα μήλα και παστέλι σουσαμιού.

Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο, 2103212010