ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα… σκήπτρα στα βότανα στο μπαρ του «GB Roof Garden»

Από -
Τα… σκήπτρα στα βότανα στο μπαρ του «GB Roof Garden» - Χρυσοί Σκούφοι

Μια διαφορετική κολεξιόν, εμπνευσμένη από τα βότανα της ελληνικής υπαίθρου, προτείνει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το «Bar 8» – τα Royal Botanic Cocktails.

Οι bartenders της «Μεγάλης Βρεταννίας»... επιστρέφουν στη φύση. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το μπαρ του «GB Roof Garden» παρουσιάζει μια σειρά από κοκτέιλ με premium spirits εμπνευσμένα από την ελληνική χλωρίδα. Τα βότανα, είτε μιλάμε για φυτικά λικέρ ή σιρόπια, είτε για εμβαπτίσεις, είτε για φρέσκα φύλλα και κλαράκια, ανήκει στις τάσεις που ανεβάζουν στροφές στη διεθνή σκηνή του bartending, ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά, βαδίζοντας στα ίχνη των ανθισμένων πιάτων πολλών εστιατορίων, και τα βρώσιμα λουλούδια. Καλό το shiso και το lemongrass, ο λόγος όμως στο «Bar 8» δίνεται στην πατροπαράδοτη ρίγανη και στο φασκόμηλο. Το ότι σου φέρνουν ένα δίσκο με όμορφα φιαλίδια ούτως ώστε να δοκιμάσεις σε ένα χαρτάκι τα αρώματα της συλλογής τους πριν επιλέξεις το αντίστοιχο κοκτέιλ είναι τρομερή ιδέα. Και το να ξαναβρίσκεις οικείες βοτανικές γεύσεις και μυρωδιές –του κήπου και του βουνού– σε άλλο context, βλέποντας πώς λειτουργούν σε νέους ρόλους, είναι παραπάνω από ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν ζούμε σε μια χώρα με πλούσιο βοτανολόγιο, που έχει άφθονο υλικό για πειραματισμούς.

Στην σειρά των Royal Botanic Cocktails, που ήδη σερβίρονται στο ξενοδοχείο του Συντάγματος, θα ανακαλύψετε το Basil Dream με Tanqueray No Ten, φρέσκο χυμό λεμονιού, σιρόπι ζάχαρης, λικέρ αφροξυλιάς, Peychaud’s bitters, bitters πορτοκαλιού και φύλλα βασιλικού και το Purple Rain με βότκα Ketel One, λικέρ Maraschino, λικέρ yuzu, χυμό λάιμ, Angostura Bitters, Peychaud’s bitters, σιρόπι λεβάντας και φρέσκια λεβάντα. Στην Sage Μargarita η Don Julio Anejo φλερτάρει με το φασκόμηλο, στο Εlixir η βότκα Ciroc συναντά το θυμάρι και στο St. Patricks η Ιρλανδία συμμαχεί με την Ελλάδα και το ουίσκι Roe & Co με το φρέσκο χαμομήλι. Το Rob Roy Odyssey, που βρίσκεται κι εκείνο ανάμεσα στις προτάσεις του θεματικού αυτού cocktail menu, έχει για πρωταγωνιστή το super premium Johnnie Walker & Sons Odyssey, ένα σπάνιο triple malt (το οποίο συνδυάζεται στην προκειμένη με Antica Formula, Angostura Bitters και φρέσκια ρίγανη). Collector’s item, στα € 285, για τους περισσότερους μάλλον θα μείνει απωθημένο. Τα υπόλοιπα πάντως κινούνται μεταξύ € 20 και € 21. Κι έχουν για μπαλαντέρ εκείνη την απίθανη θέα.