ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα νέα εξαιρετικά πιάτα του «Varoulko Seaside»

Από -
Τα νέα εξαιρετικά πιάτα του «Varoulko Seaside» - Χρυσοί Σκούφοι

Λαζάρου και Παρίκος κεντάνε με καινούργια πιάτα στο μενού του «Βαρούλκου», δημιουργώντας μια εξελιγμένη θαλασσινή γαστρονομία, με συνοδοιπόρο τον Μωυσίδη στα γλυκά

Το εμβληματικό θαλασσινό εστιατόριο της πόλης έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια τη ρότα της συνεχούς εξέλιξης, και τελευταία εξ αυτών η συνεργασία του Λαζάρου του με τον σεφ αγαπημένο του παλιότερο συνεργάτη Γιάννη Παρίκο ο οποίος ήταν σεφ στο βραβευμένο επί πολλά χρόνια από τους Χρυσούς Σκούφους «Water Restaurant» του «Sani Resort».

Η ομάδα έδεσε μέσα στο προηγούμενο 3μηνο και βγάζει καινούργια πιάτα αστέρια. Από το σερί των εξαιρετικών γεύσεων που δοκίμασα μερικές ξεχωρίζουν. Ο τόνος τυλιγμένος σε τραγανό φύλλο με μυρωδάτο shiso μέσα του έρχεται ελαφροτηγανισμένος άψογα, με μια σάλτσα προσωποποίηση της umami νοστιμάδας από μαύρο ξύδι – σόγια- ντομάτα- μαύρο σουσάμι. Το μπαρμπούνι που τηγανίζεται πάνω σε λαδόχαρτο με χοντρό αλάτι για να τραγανίσει η πέτσα του, γεμίζεται με μια σαφρανέ κρέμα λαχανικών και σερβίρεται με ωραία σπαγγέτι λαχανικών και noodles και μια δυνατή σάλτσα από το κεφάλι του ψαριού με σαφράν.

Το ταρτάρ από κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας είναι άπαιχτο μαζί με τζίντζερ και κόλιανδρο, μ έναν γλυκό ζελέ καρότου να τα στεφανώνει έχοντας πάνω του κρέμμα λεμονιού, και η γραμμένη τους χαρακτηριστική γεύση βρίσκει συνέχεια σε μια μπισκ από τα κελύφη τους. Παρομοίως άπαιχτο και το σούπερ ντελικάτο καλαμάρι που έρχεται με κρέμμα λευκού ταραμά, ζελεδάκια ούζου και ευτυχισμένη αντίστιξη από καψαλισμένο μαρούλι πικάντικους σπόρους σιναπιού. Φανταστικό επίσης το χριστόψαρο, κομψό και βουτυράτο με μια τριλογία από αγκινάρα Ιερουσαλήμ σαν τσιπς, πουρές, και γεμιστή με καπνιστό μπέικον, με το πιάτο πασπαλισμένο με πιπέρι και κακάο. Στο ίδιο ύψος και τα γλυκά του Θοδωρή Μωυσίδη με το εντυπωσιακό πολυσύνθετο μήλο, την αρμονική σοκολάτα Gianduja φουντουκιού με ταιριαστή κρέμα ελληνικού καφέ και παγωτό μπαχαρικών. Κορυφαίο όλων η crème brûlée” αρωματισμένη ευρηματικά με θυμάρι και βανίλια Μαδαγασκάρης που έχει δίπλα της αχλάδι ποσέ και παγωτό ρούμι.