Ισπανική παράδοση και γιαπωνέζικη πρώτη ύλη, δημιουργούν ένα καταπληκτικό ντελικατέσεν.
Ας μην αρχίσουμε από την τιμή αλλά από τους τίτλους τιμής αυτού του καταπληκτικού ντελικατέσεν. Η Cecina είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό αλλαντικό που φτιάχνεται από βοδινό μπούτι, το οποίο το καπνίζουν και το αφήνουν να ξεραίνεται στον αέρα, και η γνωστή είναι η Cecina de Leon προστατευόμενης γεωγραφικής καταγωγής. Από το 2014 που η εταιρία Giraudi αναγορεύτηκε πρώτος επίσημος αντιπρόσωπος του περίφημου γιαπωνέζικου βοδινού κρέατος Kobe για την Ευρώπη, έβαλε σα στόχο της μέσω της «Kobe Kreations» να αξιοποιήσει το κορυφαίο προϊόν σε εξαιρετικές ντελικατέσεν που θα μπορούσες να τις βρείς σε εξαιρετικά εστιατόρια και deli-shop. Έτσι προέκυψε και η καταπληκτική Cecina Kobe, φτιαγμένη από πιστοποιημένο κρέας γιαπωνέζικης αγελάδας. Το φιλόδοξο project ανατέθηκε σ έναν από τους πιο καλούς παραγωγούς Cecina, τον Trasacar, ό οποίος περιποιήθηκε την εξαιρετική σάρκα καπνίζοντας και ξεραίνοντάς την για 6 μήνες.
Είναι εμφανές με το που το βλέπεις ότι αυτό το αλλαντικό είναι κορυφαίο, έτσι που η σκούρα κοκκινωπή σάρκα αυλακώνεται τόσο πυκνά από το λίπος για το οποίο φημίζεται το Kobe. Και μετά μόλις το μυρίζεις νομίζεις ότι μπροστά σου έχεις κυνήγι πασπαλισμένο με εξωτικά μίγματα μπαχαρικών, και η ένταση της μυρωδιάς σου γαργαλάει εκμαυλιστικά τη μύτη. Όταν πια έρθει η ώρα να αφήσεις τις αραχνοΰφαντες φετούλες να λιώσουν στο στόμα σου, αφήνουν μια βαθύτατη, κυνηγιάρικη, γλυκοφάγωτη umami νοστιμάδα πάνω στη γλώσσα που σε καταγοητεύει. Για μια στιγμή νομίζεις ότι έχουν πασπαλίσει με άγρια μανιτάρια το Sashi,το άφθονο λιπάκι δηλαδή, που δίνει έξτρα γέυση και πολύ ντελικάτη υφή στο Kobe. Υπ όψιν ότι πρεσβευτής της Cecina Kobe στην Ευρώπη είναι ο Δημήτρης Κατριβέσης («Pantera Negra»). Η τιμή αυτού του αλλαντικού τσιμπάει(760€/κιλ.) αλλά ευτυχώς και με 10 γρ. η εμπειρία είναι αξέχαστη.