ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «Penny Lane» ο Άγγελος Λάντος πάει το comfort food σε γαστρονομικά μονοπάτια

Από -
Στο «Penny Lane» ο Άγγελος Λάντος πάει το comfort food σε γαστρονομικά μονοπάτια - Χρυσοί Σκούφοι

Μια συνεργασία, που έγινε talk of the town πριν ακόμα ετοιμαστεί το πρώτο μενού, επιβεβαιώνει τη δυναμική της.

Εδώ και λίγο καιρό τρέχει στην εσωτερική αυλή του όμορφου και casual «Penny Lane» στο Χαλάνδρι, το νέο μενού, που ναι μεν διατηρεί τις σταθερές comfort και street ρίζες, έχει όμως στο τιμόνι των συνταγών τον διάστερο σεφ Άγγελο Λάντο. Το street food είναι σίγουρα ανερχόμενη τάση. Βλέπουμε και δοκιμάζουμε συνέχεια εντυπωσιακές δημιουργικές εκδοχές και παρακολουθούμε την γρήγορη εξέλιξή της. Είναι γαστρονομική πρόκληση ένας βραβευμένος σεφ με πορεία στις απαιτητικές κουζίνες υψηλής γαστρονομίας να αναλαμβάνει κάτι που είναι πιο «απλό» και γευστικά προσιτό σε περισσότερο κόσμο.

Είναι όμως όντως πιο απλό; Σύμφωνα με τον Λάντο δεν είναι καθόλου εύκολο να προσεγγίσεις διαφορετικά από μαγειρικής άποψης τα φαινομενικά εύκολα πιάτα. Για να ολοκληρωθεί το πρώτο μενού χρειάστηκαν μήνες δοκιμών. Έπρεπε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην φιλοσοφία του comfort εστιατορίου και της μαγειρικής κουλτούρας του σεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο «έπρεπε να σκεφτώ out of the box και να γυρίσω τον χρόνο πίσω, στις εποχές που δούλευα αλλιώς, όμως με τις γνώσεις και τις προσλαμβάνουσες που έχω σήμερα».

Δοκιμάζοντας πιάτα όπως οι πληθωρικές παπαρδέλες με την λευκή αγκινάρα, το αρνί ραγού, τις τομάτες κονφί και το αρσενικό Νάξου καταλαβαίνεις ότι η ισορροπία και η γέφυρα ανάμεσα στο comfort και το gourmet έχει βρεθεί. Πολλές είναι οι συνταγές που έχουν ενδιαφέρον. Αυτό που πρέπει όμως να δοκιμάσει κάποιος οπωσδήποτε είναι η Shepherd's Pie, που περιέχει πολύ νόστιμο αργοψημένο μοσχάρι, συνδυασμένο εξαιρετικά με λαχανικά (καρότο, μανιτάρια, σελινόριζα) καλυμμένο με πουρέ πατάτας και παρμεζάνα. Πολύ καλά είναι και τα κεφτεδάκια που έρχονται σερβιρισμένα πάνω σε ζουμερά brioche με δροσερή sour cream, πικάντικη jalapenos, αλμυρή παρμεζάνα και τραγανές πατάτες.

Ξεχωριστές προτάσεις, που φανερώνουν το στίγμα του Λάντου, είναι ακόμη το cheviche λαβράκι, που έχει έντονη γεύση και πολύ ωραία οξύτητα και το τυλιχτό φιλέτο λαβράκι με πατάτα, χόρτα και σάλτα yuzu. Φυσικά από τις επιλογές δεν λείπουν τα bao, όπως αυτό με την πάπια, αλλά και τα steaks, όπως το μαριναρισμένο t-bone με μαντζουράνα και παρμεζάνα.

Όλα παρασκευάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του «Penny Lane», από τα ψωμιά, τα μπιφτέκια στο burger, τα bao μέχρι τις σάλτσες. Σύντομα ετοιμάζεται μια λίστα με burgers και το μενού του brunch, που επίσης θα έχουν την υπογραφή του Λάντου.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα πιάτα συνοδευόμενα με κάποιο από τα signature cocktails ή με κάποια μπίρα μικρού παραγωγού.