ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορυφαία cocktail στα καλύτερα μπαρ

Από -
Κορυφαία cocktail στα καλύτερα μπαρ - Χρυσοί Σκούφοι

Μην τα χάσετε. είναι τα καλύτερα κοκτέιλ των καλύτερων μπαρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Μέσα στο συναρπαστικό σαφάρι, σε δεκάδες μπάρες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που κατέληξε στα φετινά Athinorama Bar Awards ξεχώρισαν 6 μπαρ που αποτελούν την αφρόκρεμα της σκηνής των δύο μεγαλουπόλεων. «Baba au Rum», «CV Distiller», «The Clumsies», « The Gin Joint», στην Αθήνα, και τα «Spinte» και «Vogatsikou 3» στην Θεσσαλονίκη, βραβεύτηκαν με δυο shaker και εμείς ξεχωρίσαμε το κορυφαίο cocktail του καθενός, που πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Στο πολύχρωμο σαλονάκι του «Baba Au Rum» μας κέρδισε ένα εξωτικό σύνθετο cocktail το “Spicy Baba No7”. Με πρωταγωνιστή το ρούμι και μάλιστα μ ένα εντυπωσιακό blend διαφορετικών ποτών μαζί με σιρόπι νεράντζι και cranberries, κάθε γουλιά είναι ταξίδι σε τροπικούς προορισμούς γεμάτους αρώματα μούρων, εσπεριδοειδών, ginger και σοκολάτας.

Στο ναό του ουίσκι και των σπάνιων αποσταγμάτων, στο «CV Distiller», απολαύσαμε το συγκλονιστικό «Kafka’s Inferno» με βάση το καπνιστό Laphroaig εμπλουτισμένο με βανίλια , Fernet Branca και αλμυρή σοκολάτα. Είναι απίστευτο το πόσο ωραία κοντράρονται στον ουρανίσκο οι νότες του καπνού, με αλμυρές και γλυκές γεύσεις.

Στο «The Clumsies», που μπλέκει συνταγές του παρελθόντος με μίξεις του παρόντος και προτάσεις του μέλλοντος, ξεχωρίζει το best seller «Jenna Said». Το γλυκόξινο cocktail χρησιμοποιεί σαν καμβά την βότκα, στην οποία κάνει εκχύλιση έχτρα παρθένου ελαιόλαδου και μετά την εμπλουτίζει με Aphrodisiac potion και δόσεις passion fruit. Τη μύτη ερεθίζουν πρωτότυπες νότες βοτάνων, ντομάτας και φρούτων, οι οποίες περνάνε κατόπιν στον ουρανίσκο και συνεχίζουν ως εντυπωσιακή επίγευση.

Στο λιλιπούτειο «The Gin Joint» ανακαλύψαμε ένα διαφορετικό, ραφιναρισμένο Negroni, το «Roasted Negroni», με gin, Dal Professore Rosso βερμούτ και Campari. H πρωτοτυπία του εστιάζει στο gin, στο οποίο έχει γίνει fat-washing με βούτυρο αμυγδάλου. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, μ ένα ποτό πλούσιο ,που σκάει στον ουρανίσκο νότες καβουρδισμένων ξηρών καρπών, ανακατεμένες με βότανα και καραμέλα.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα, στο «Spinte», ενθουσιαστήκαμε με το εναλλακτικό «Strawberry Daiquiri». Σε αυτή την πρωτοποριακή εκδοχή του κλασικού cocktail με ρούμι αρωματισμένο με φράουλα που μαγειρεύεται με μουστάρδα και το αποτέλεσμα είναι τελείως αναπάντεχο και προκλητικό, προσφέροντας μια διαφορετική πίνειν εμπειρία.

Στo «Vogatsikou 3» τέλος την fine drinking παράσταση έκλεψε το «Domino» με gin στο οποίο εκχυλίζονται μανιτάρια, κουμ κουάτ, φρέσκα φύλλα βασιλικού, φρέσκο χυμό λεμόνι και Galangal. Απρόσμενο ποτό , ισορροπημένο με εναλλαγές στην οξύτητα και την γλυκύτητα και πολύ ωραίες φυτικές νότες.