ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχίζει η ψηφοφορία για το Βραβείο Κοινού 2018!

Από -
Creme-brulee and egg ice-cream από το Funky Gourmet - Χρυσοί Σκούφοι
Creme-brulee and egg ice-cream από το Funky Gourmet

Τώρα που ξεκινάτε τις εξορμήσεις σας στην Ελλάδα, επισκεφτείτε Υποψήφια Εστιατόρια για Χρυσό Σκούφο η Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, βαθμολογείστε τα και αναδείξτε το δικό σας καλύτερο. Η ψηφοφορία αρχίζει!

Ήταν μεγάλη μας χαρά να ανακοινώσουμε και να δώσουμε φέτος στην τελετή της απονομής των Χρυσών Σκούφων το Βραβείου Κοινού στο εστιατόριο που εσείς ψηφίσατε για το 2017. Η ανταπόκρισή σας ήταν θεαματική και συγχαίρουμε για άλλη μια φορά το εστιατόριο «Pelagos Seaside Restaurant» που κέρδισε την προτίμηση και την εμπιστοσύνη σας. Εσείς κι εμείς έχουμε μια κοινή αγάπη­ για τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της, γι’ αυτό καλούμε όλους εσάς που ψάχνετε συστηματικά τις καλές γεύσεις να συμμετάσχετε και πάλι ενεργά και με την υπογραφή σας στο Βραβείο Κοινού 2018, βαθμολογώντας τα εστιατόρια που είναι Υποψήφια είτε για Χρυσό Σκούφο είτε για Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Εμείς δημοσιεύουμε όπως βλέπετε στη σελίδα ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 2018 , την πρώτη βασική λίστα των υποψηφιοτήτων, ανοίγοντας ήδη από τώρα την ψηφοφορία του κοινού για την επόμενη χρονιά! Τώρα που θα ταξιδέψετε για να γιορτάσετε το Πάσχα, θα πάτε πολύ πιθανόν να φάτε σε κάποια από τα πολύ καλά εστιατόρια και ταβέρνες που βρίσκονται στη λίστα των Χρυσών Σκούφων, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να καταχωρήσετε στο site τους την δική σας αξιολόγηση για το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ 2018.

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι ένα εκτεταμένο γευστικό σαφάρι απ άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, με άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ενός τεράστιου οδοιπορικού που ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη, το Αμύνταιο και τα Πομακοχώρια και καταλήγει στην Πάτμο, τη Ρόδο, τη Σχοινούσα και τη Νότια Κρήτη, και που κρατάει έναν ολόκληρο χρόνο. Στη διάρκειά του αυτή η λίστα θα συμπληρώνεται συστηματικά με καινούργια εστιατόρια που η κριτική επιτροπή του Αθηνοράματος θα αξιολογεί στη διάρκεια της χρονιάς, οπότε μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις, και να έχετε στη διάθεσή σας νέες ωραίες ιδέες γαστρονομικών εξόδων. Μείνετε επίσης συντονισμένοι διότι στη διάρκεια της χρονιάς όσοι ψηφίζουν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να κερδίζουν εξαιρετικά προιόντα!

“Bubo”/ Ekies All Senses Resort/ Χαλκιδική
“Bubo”/ Ekies All Senses Resort/ Χαλκιδική

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ψηφίσετε μία φορά για όσα εστιατόρια έχετε επισκεφθεί και να καταγράψετε τόσο τη βαθμολογία σας για το φαγητό όσο και την άποψή σας για την κουζίνα και τα πιάτα που δοκιμάσατε, αλλά μπορείτε επίσης να αξιολογήσετε το σέρβις και την ατμόσφαιρά τους. Εννοείται ότι η αβρότητα, η δεοντολογία και οι καλοί τρόποι δεν επιτρέπουν να ψηφίζουν για το εστιατόριό τους οι ιδιοκτήτες και οι σεφ που δουλεύουν εκεί.

 «Ντομάτα»/ Sani Resort/ Χαλκιδική
«Ντομάτα»/ Sani Resort/ Χαλκιδική

Τελικά η γαστρονομία δεν είναι ένα φαινόμενο με μοναδικούς συντελεστές τους σεφ/δημιουργούς και τους εστιάτορες. Ο κόσμος που τρώει στα εστιατόρια επηρεάζει επίσης την εξέλιξή τους. Όπως έχει πει πολύ εύστοχα και ο Ferran Adria: «Το “El Bulli” δεν είμαι εγώ, είναι όλος ο κόσμος που έφαγε στα τραπέζια του, οι μάγειρες που πέρασαν από την κουζίνα του, οι δημοσιογράφοι και οι συγγραφείς που έγραψαν γι’ αυτό. Καθένας άφησε το δικό του κόκκο άμμου, το δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται τον κόσμο στο εστιατόριο κι έτσι μπόρεσε να υπάρξει. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως αν είμαστε πλέον κάτι μεταξύ μας, αυτό είναι αδέρφια». Ακριβώς αυτό είναι η γαστρονομία λοιπόν, μια μεγάλη συναισθηματική κι αισθητική συνεργία, με τους σεφ να επηρεάζουν και να επηρεάζονται, ενώ συμβαίνει το ίδιο και με το κοινό. Γι’ αυτό η συγκρότηση της γαστρονομικής κοινότητας των Χρυσών Σκούφων φιλοδοξεί να εκφράσει αυτήν τη στενή –και αμφίδρομη– σχέση που δυναμώνει όσο περνάει ο καιρός.

φωτογραφίες των “Bubo” και «Ντομάτα» του Δημήτρη Αντωνόπουλου