ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ψάρι κι η αγιορείτικη κουζίνα στα καλύτερά τους

Από -
Το ψάρι κι η αγιορείτικη κουζίνα στα καλύτερά τους - Χρυσοί Σκούφοι

Ο «Καλαματιανός» στο Σταυρό της Χαλκιδικής είναι από τα πιο ενδιαφέροντα γευστικά spots της ευρύτερης περιοχής.

Στο Σταυρό της Χαλκιδικής, για την ακρίβεια στην έξοδό του για όσους κατευθύνονται προς Ουρανούπολη και Άγιο Όρος, ο «Καλαματιανός» είναι το μοναδικό ίσως σημείο στην ευρύτερη περιοχή που, για τους φίλους του καλού φαγητού τουλάχιστον, αξίζει μια δίωρη στάση.
Δίπλα στη θάλασσα σε ένα χώρο με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε μοντέρνα ταβέρνα/εστιατόριο, ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος και ο chef Χρήστος Γκρέμος κάνουν μια πρόταση που ξεφεύγει από τα κλασσικά όρια του ψητού ή τηγανητού ψαριού και των αναμενόμενων ορεκτικών που τα συνοδεύουν. Χωρίς να υστερεί, κάθε άλλο, σε ότι αφορά την ποιότητα και την ακρίβεια διαχείρισης που απαιτούν τα καλούδια της θάλασσας στο τηγάνι ή τη σχάρα κάνει ένα βήμα παραπάνω. Για την ακρίβεια κάνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση κουζίνας ψαριού με ένα συνδυασμό πιάτων που εκφράζουν με επάρκεια τη φιλοσοφία της Αγιορείτικης Κουζίνας μέσα από συνταγές, ευγενική προσφορά του πατέρα Επιφάνειου, αλλά και την πρωτότυπη ματιά με την οποία προσεγγίζει το συγκεκριμένο θέμα ο Χρήστος Γκρέμος.

Με ορισμένα πολύ καλά πρώτα πιάτα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει μια δροσερή σαλάτα με κολοκυθάκια και φρέσκα φασολάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και αντζούγια και κύριες προτάσεις με κορυφαία το κρασάτο χταπόδι με κους-κους, τις σουπιές γιουβέτσι ή σφυρίδα με κρεμμυδόζουμο αλλά και μια εξαιρετική ψαρόσουπα, ο «Καλαματιανός» αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γευστικά spots, όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Χαλκιδικής στο σύνολό της.