ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Παύλος Κυριάκης συναντιούνται στην κουζίνα

Από -
O Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Παύλος Κυριάκης συναντιούνται στην κουζίνα  - Χρυσοί Σκούφοι

Δυο χρυσοσκουφάτοι σεφ, ένα πολλά υποσχόμενο «δείπνο για τέσσερα χέρια» απέναντι από την Ακρόπολη.

Έχουμε και λέμε: βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι, φουαγκρά, ζεστό και κρύο, με κάσιους και άγριες φράουλες, λαβράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί… Το Σάββατο 17 Μαρτίου στο «Première» o Μιχάλης Νουρλόγλου μοιράζεται την κουζίνα του με τον Παύλο Κυριάκη, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στο «Lycabettus» του «Andronis Luxury Suites» της Σαντορίνης. Οι δυο σεφ –από τα χέρια των οποίων έχουμε δοκιμάσει ένα ωραίο σερί ευρηματικών πιάτων με σύγχρονες τεχνικές, και που τον περασμένο μήνα απόσπασαν από ένα Χρυσό Σκούφο για το 2018– αποτυπώνουν τη γευστική τους φιλοσοφία/αισθητική σε ένα μενού με διπλή προσωπικότητα που για τη συνέχεια επιφυλάσσει φιλέτο μόσχου με κρούστα από πιπεριά, πετιμέζι και πουρέ καρότο/τζίντζερ, πριν περάσει σε μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα κι ένα «Coffee break» (ωραίο όνομα, ομολογουμένως, για μια τάρτα που τη σπας με το κουτάλι σου) με κρεμ μπρουλέ με κάρδαμο και σορμπέ καφίρ λάιμ. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα στάδια του 4 hands dinner (€ 85 ανά άτομο) που θα σερβιριστεί στο εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του «Athenaeum InterContinental», τα πιάτα του οποίου συνοδεύουν κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

To menu degustation
Βασιλικό καβούρι με passion fruit
Βασιλικό καβούρι με passion fruit

Amuse bouche

Βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι
Άδολη Γης ροζέ Π.Γ.Ε. Αχαΐας Αμπελώνες Αντωνοπούλου Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Φουά γκρα ζεστό και κρύο με κάσιους και άγριες φράουλες
Μαυροδάφνη Πατρών Π.Ο.Π. Πάτρας Οινοποιείο Παρπαρούση Ποικιλία: Μαυροδάφνη 

Λαυράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί
Riesling Patergarden A.C. Alsace Domaine Paul Blanck & Fils Ποικιλία: Riesling 

Φιλέτο Μόσχου με κρούστα από πιπεριά, πετιμέζι και πουρέ καρότο/τζίντζερ
Αυλοτόπι Π.Γ.Ε. Τεγέας Κτήμα Τσέλεπου Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα

"Coffee break" με κρέμ μπρουλέ κάρδαμο και σορμπέ καφίρ λάιμ
Methexis Cigar Απόσταγμα Παλαιωμένο σταφυλής Ποικιλία: Sauvignon Blanc

Γλυκίσματα