Ο Thomas Perrin του φημισμένου κτήματος του Ροδανού εγκαινιάζει τη σειρά των wine dinners «Wine Legends of the World».
Mε το πλέον φημισμένο κτήμα του Châteauneuf-du-Pape, το Château de Beaucastel, εγκαινιάζεται η σειρά των wine dinners «Wine Legends of the World» στο ατμοσφαιρικό «Wine Library». Καλεσμένος του head sommelier της «Μεγάλης Βρεταννίας» Ευάγγελου Ψωφίδη στην πολύ ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία της Πέμπτης 26 Απριλίου που τιτλοφορείται «Château de Beaucastel; Decoding a Myth» και ξεκινά στις 8.30 μ.μ. είναι o Τhomas Perrin· θα ξεδιπλώσει το μύθο του ιστορικού, πλέον στα χέρια της πέμπτης γενιάς της οικογένειας κτήματος, όπου καλλιεργούνται και οι δεκατρείς ποικιλίες σταφυλιού τη χρήση των οποίων επιτρέπει η Ονομασία Προέλευσης Châteauneuf-du-Pape, αντανακλώντας ένα πολύ ξεχωριστό τερουάρ.
O Thomas Perrin είναι ο πρώτος καλεσμένος του Ευάγγελου Ψωφίδη
Όσοι εξασφαλίσουν μια θέση (είναι μόλις 14) στο μοναστηριακό τραπέζι του 19ου αιώνα της οινικής βιβλιοθήκης της «Μεγάλης Βρεταννίας» θα δοκιμάσουν με τον πλέον κατάλληλο «πλοηγό» τα Château Miraval Blanc, Côtes de Provence, 2016 (οινοποιείται υπό την επιμέλεια της οικογένειας Perrin), Château de Beaucastel Blanc, Châteauneuf-du-Pape, 2016, Famille Perrin «Les Sinards » Rouge, Châteauneuf-du-Pape, 2015, και τρεις διαφορετικές χρονιές του Château de Beaucastel Rouge, Châteauneuf-du-Pape –2015, 2005 και 2000. Τα πιάτα που θα τα συνοδεύσουν, ανάμεσα στα οποία κοκοράκι με πολέντα, ραβιόλι με σιγομαγειρεμένο αρνί και φιλέτο από ζαρκάδι με πράσινο πιπέρι, έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης, ενώ το εκλεκτικό δείπνο θα κλείσουν ελληνικά τυριά ωρίμανσης και mignardises του Γάλλου patissier Arnaud Larher. Επόμενος προορισμός μετά από την κοιλάδα του Ροδανού θα είναι οι αμπελώνες της Τοσκάνης, με έναν εξίσου αξιόλογο καλεσμένο – ως προς αυτό θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες.
Κόστος συμμετοχής: € 150 ανά άτομο. Κρατήσεις στο 2103330737.