Μια νέα άφιξη στη Σαντορίνη. Γεύσεις και περιβάλλον σε μια μοναδική συνολική αίσθηση
Συνυπολογιζομένου και του σκηνικού (περιβάλλον, καλντέρα κ.λ.π) το LAUDA εύκολα μπορεί να θεωρηθεί σαν μια γαστρονομική υπερπαραγωγή. Ο χώρος του εστιατορίου είναι μια ημικυκλική βεράντα που «κρέμεται» κυριολεκτικά στο κενό πάνω από την καλντέρα με τα τραπέζια συμμετρικά τοποθετημένα ακριβώς δίπλα στο κιγκλίδωμα. Το σύνολο με μεγάλους ελεύθερους χώρους, με τη θέα να κόβει την ανάσα και με το κενό κάτω από τα πόδια είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Κάτι ανάλογο ισχύει και με το service, το οποίο είναι προσωπικό και αποτελεσματικό.
Η ουσία πάντως στο LAUDA είναι η γευστική πρόταση που κάνει. Εμπνευστής και δημιουργός του menu είναι ο τριάστερος Chef Emmanuel Renaut (Flocons de Sel), ο οποίος προτείνει γεύσεις που συνδυάζουν γαλλικές τεχνικές, τοπικά προϊόντα και συνοδεύονται από ορισμένα εξ εσπερίας διάσημα προϊόντα. Το ευτύχημα είναι ότι ο chef Γιώργος Δόσπρας, ο οποίος με την καθημερινή παρουσία του έχει την ευθύνη της διατήρησης του υψηλού γευστικού επιπέδου παίρνει αβίαστα άριστα. Παρά το γεγονός ότι χρειάζεται μια επίσκεψη για να αντιληφθείτε το συνολικά υψηλό επίπεδο, θα τολμήσω να σας προτείνω να μην παραλείψετε τη φάβα από το Γιάννη, και τα κενέλ σκορπίνας με ζωμό από πετρόψαρα και καραβίδα.