ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποια είναι η Mary Pickford και τι κάνει στο «Βαρούλκο»;

Από -
Ποια είναι η Mary Pickford και τι κάνει στο «Βαρούλκο»;  - Χρυσοί Σκούφοι

Kοκτεϊλικός μοντερνισμός, εξελιγμένες μπουκιές, άρωμα 20’s και συγκλονιστική θέα: μια δυνατή συνεργασία του Λευτέρη Λαζάρου και του «Baba Au Rum» βάζει το Μικρολίμανο στο χάρτη του fine drinking.

Μεγάλα νέα για το «Varoulko Seaside»: η συνεργασία του με το «Baba Au Rum», που έχει βρεθεί δύο φορές στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου και πρόσφατα τιμήθηκε με δύο Shakers στα Αθηνόραμα Bar Awards, συμπληρώνοντας την γαστρονομική του αφηγηματική με μια ισχυρή δόση fine drinking, έχει πολλούς λόγους να στρέψει τα βλέμματα αυτό το καλοκαίρι στον Πειραιά. Το κοκτέιλ μπαρ «Mary Pickford» που ετοιμάζεται στην μέχρι τώρα εν κρυπτώ ταράτσα, δανείζεται το όνομά του από μια γλυκιά μεν, ιδιαίτερα δυναμική δε ηθοποιό του βωβού κινηματογράφου, που υπήρξε από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες/ παραγωγούς του πρώιμου Χόλιγουντ. Με art deco αναφορές και ατμόσφαιρα εποχής, σε έναν χώρο με ήδη έντονη την αίσθηση ταξιδιού, όπου νιώθεις σαν σε κατάστρωμα πλοίου, το νέο concept θα είναι έτοιμο για αποκαλυπτήρια γύρω στα τέλη του Μαΐου.

O Λευτέρης Λαζάρου (αριστερά) και ο Θάνος Προυναρούς (δεξιά) συμπλέουν στο «Mary Pickford»
O Λευτέρης Λαζάρου (αριστερά) και ο Θάνος Προυναρούς (δεξιά) συμπλέουν στο «Mary Pickford»

Στην κρεμασμένη πάνω από το Μικρολίμανο, με συγκλονιστική θέα ταράτσα –το traveling του ματιού φτάνει μέχρι την Ακρόπολη– ο Θάνος Προυναρούς η ομάδα του θα προτείνουν κοκτέιλ με εξωτικές και μεσογειακές/ελληνικές νότες, δροσερές bubbly μείξεις και συνταγές εμπνευσμένες από τα 20’s-30’s. Σερβιρισμένες σε κουταλάκια, οι συνοδευτικές γεύσεις, αλμυρές (με το θαλασσινό στοιχείο, αναμενόμενα, στο επίκεντρο) και γλυκές, με περιπετειώδη διάθεση, θα βάζουν στο δικό τους μιξάζ αβγοτάραχο, καπνιστό χταπόδι, κρέμα πατάτας και τρούφα, τσίλι, σοκολάτα, wasabi, καπνίσματα, οξύτητες… Αυτή τη στιγμή, να φανταστείτε, στην κουζίνα δουλεύουν ένα παγωτό με μελάνι σουπιάς.