ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «Alfredo’s Grand dining» η υψηλή γαστρονομία γιορτάζει καθημερινά

Από -
Στο «Alfredo’s Grand dining» η υψηλή γαστρονομία γιορτάζει καθημερινά - Χρυσοί Σκούφοι

Αριστοκρατικό, φινετσάτο και ατμοσφαιρικό, το  εστιατόριο του Regency casino της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ξεκάθαρα must γαστρονομικό προορισμό.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε στο «Alfredο’s» για δοκιμή, το κινηματογραφικό σκηνικό, που θυμίζει Casino Royal, μας εντυπωσιάζει. Κομψά τραπέζια, πανέμορφη ανοιχτή κουζίνα και ενημερωμένο προσωπικό, έχουν φόντο τα κλασικά πράσινα τσόχινα τραπέζια. Χωρίς να ακούς την ρουλέτα, vιώθεις την αδρεναλίνη να φτάνει μέχρι την σάλα του εστιατορίου και να δημιουργεί μια πρωτόγνωρη festive διάθεση.

Ωστόσο στο εστιατόριο δεν χρειάζεται να ρισκάρεις τίποτα. Το ποντάρισμα στη γεύση είναι πάντα κερδοφόρο, με σίγουρο χαρτί τον ταλαντούχο και πολλές φορές βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ Απόστολο Αλτάνη. Ο Απόστολος υπογράφει κάθε χρόνο πιάτα που έχουν χαρακτήρα, γευστικό βάθος, ποιότητα και υψηλή αισθητική. Στο νέο μενού, δεν λείπουν τα πρωτότυπα παντρέματα υλικών και οι δημιουργικές ιδέες, που οδηγούν σε καινούργιες γευστικές εμπειρίες.

Η αρχή γίνεται με μια ευρηματική τριλογία γαρίδας. Μια νόστιμη γαρίδα sous vide αγκαλιάζεται με σάλτσα αγριορέπανου αρωματισμένης με αντζούγια και συνοδεύεται με γαρίδα confi, kenel γαρίδας και τερίνα. Πολύ καλό και γήινο είναι το ιδιαίτερο πιάτο με ταλιατέλες φακής. Η χαμηλή αρωματική τους ένταση ανεβαίνει περίτεχνα με την προσθήκη του κατσικίσιου τυριού, της τρούφας και των βασιλομανιταριών.

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος οπωσδήποτε είναι το φαγκρί που βουτάει σε κρέμα απαλής ρεβυθάδας και κάνει εντυπωσιακό κοντράστ με το μύδι και το μελάνι σουπιάς. Δυο all time classic γιορτινές επιλογές είναι το ριζότο πάπιας με ποικιλία φρέσκων μανιταριών και το φουά γκρα με το πρωτοποριακό ψωμί μούστου και το ζελέ πράσινο μήλου. Δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε και κάποιο από τα γλυκά. Προτείνουμε τη μους αχλαδιού ή την σοκολάτα dulce.