ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο νέο «Nusr.et» στην Κωνσταντινούπολη το κρέας είναι ιεροτελεστία

Στο νέο «Nusr.et» στην Κωνσταντινούπολη το κρέας είναι ιεροτελεστία - Χρυσοί Σκούφοι

Επισκεφτήκαμε το νέο εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας premium κρεατοφαγίας «Nusr.et» στο Kapalı Çarşı, το μεγάλο παζάρι της Κωνσταντινούπολης.

Ανακαινισμένο με γούστο και φινέτσα το παλιό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο συνδυάζει το ξύλο με την πέτρα και το γυαλί. Steak από όλο τον κόσμο σε μεγάλη και εκλεκτή ποικιλία είναι παρουσιασμένα και στοιχισμένα σε μια γυάλινη βιτρίνα σαν κοσμήματα πολυτελείας. Εξαιρετική επιλογή η μπριζόλα spaghetti ψιλοκομμένη σαν λιγκουίνι κρέατος.

Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχωρίζει το μοσχαρίσιο tartar που ετοιμάζεται μπροστά σου με καλοτηγανισμένες στρογγυλές πατάτες και το σουτζούκ saltbae, ζουμερό σε τέλειο συνδυασμό με το ζεστό ψωμάκι, την ντοματούλα και τα φύλλα ρόκας πασπαλισμένα με γραβιέρα. Την παράσταση κλέβει το carré d’agneau με άψογο ροζέ ψήσιμο, σωστά αλατισμένο. Η παρουσίαση και ο τρόπος κοψίματος θυμίζουν ιεροτελεστία. Πολύ καλό και το τηγανητό κρεμμύδι που παρουσιάζεται σαν τριαντάφυλλο.

Το δείπνο τελειώνει φυσικά με εξαιρετικό μπακλαβά με φυστίκι και παγωτό που σερβίρεται μπροστά σου από το σερβιτόρο που σαν... σαμουράι το ανοίγει στη μέση και τοποθετεί το παγωτό. Γενικά το σέρβις είναι αξιοσημείωτο με τους σερβιτόρους να θυμίζουν performers. Σημειώστε ότι δεν σερβίρεται αλκοόλ, αλλά μόνο φρέσκοι χυμοί και αναψυκτικά. Αν βρεθείτε στην Κωνσταντινούπολη τις γιορτές το «Nusr.et» είναι must προορισμός για τους λάτρεις του κρέατος υψηλής ποιότητας.

Δέσποινα Ολυμπίου