ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα εποχή για τη «Σελήνη»

Νέα εποχή για τη «Σελήνη» - Χρυσοί Σκούφοι

Η ιστορική «Σελήνη» γιορτάζει τα 35 χρόνια της απλώνοντας την ξεχωριστή της ελεγκάντσα σε νέα έδρα.

Εστιατόριο αναφοράς όχι μόνο για τη γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης αλλά και για την ανάδειξη της ελληνικότητας στο fine dining στερέωμα της χώρας, η ιστορική «Σελήνη» γιορτάζει τα 35 χρόνια της απλώνοντας την ξεχωριστή της ελεγκάντσα σε νέα έδρα. Με μαέστρο πάντα τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, έχει μεταφερθεί στο ιστορικό κτίριο του παλιού καθολικού μοναστηριού στα Φηρά, όπου συνεχίζει να εντοπίζει τη δυναμική της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, επαναδιατυπώνοντας παλιές συνταγές με δημιουργικό τρόπο.

Στη φετινή της ενσάρκωση θα φέρει στο επίκεντρο πιάτα-φαβορί της μακράς πορείας της, ανασκευασμένα από το άγγιγμα του νέου της σεφ Χάρη Νικολούζου. Έτσι η κακαβιά με παγωτό χέλι και παγωτό σαφράν (πιάτο του 1998), το ορτύκι με το αβγό του σε πουρέ κρεμμυδιού (του 1987) ή ο μπακαλιάρος Αιγαίου με σάλτσα τοπιναμπούρ και ντόπιο φύκι (του 2013) θα υπογραμμίσουν τη διαχρονική ικανότητα του εστιατορίου να είναι πάντα επίκαιρο. «Τα έξι πιάτα του menu dgustation μας θα είναι διαθέσιμα και στο la carte μενού, ενώ τα μαθήματα οινογνωσίας και μαγειρικής με κρασιά και πιάτα του εστιατορίου, δύο από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητές μας, θα συνεχιστούν και αυτήν τη χρονιά», μας ενημερώνει ο σεφ.