Άνεμος ανανέωσης και τάση επιστροφής στα παλιά γαστρονομικά επίπεδα σηματοδοτούν την άφιξη του chef Γιώργου Παπαδόπουλου ως επικεφαλής της κουζίνας στο Fred and Ginger στο ξενοδοχείο Domotel Les Lazaristes (δίπλα στη μονή Λαζαριστών) στη Θεσσαλονίκη. Το εστιατόριο έχει δύο όψεις. Η πρώτη αφορά κυρίως τους πελάτες του ξενοδοχείου, ενώ η δεύτερη, μέσα από μια πιο περιορισμένη κάρτα, αναδεικνύει τις δεξιότητες του Γιώργου Παπαδόπουλου και υπηρετεί μια ευφάνταστη δημιουργική κουζίνα που δικαιολογεί τη μετακίνηση ακόμη και για τους εκτός πόλης.
Τα καλύτερά του πιάτα: εξαιρετικές εντυπώσεις μου έκαναν το χέλι, η ουρά αστακού και η πάπια. Το πρώτο συνοδεύεται από καραμελωμένο ανανά, πουρέ γλυκοπατάτας και σος ολαντέζ, σε ένα αρμονικό συνδυασμό που αφήνει όμως διακριτή την παρουσία των επιμέρους υλικών. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με την άψογη ψημένη ουρά αστακού που «στολίζεται» με fοis gras, sorbet mango και σος passion fruit. Τέλος το άψογο ψήσιμο της πάπιας και ο συνδυασμός τους με μέλι τρούφας και πουρέ παντζάρι-πορτοκάλι οδηγούν σε ένα απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν μένετε Θεσσαλονίκη ή αν βρεθείτε στην πόλη, αξίζει.