«Η καρδιά της SLH χτυπά για τα μοναδικά ξενοδοχεία, εκείνα που ξεχωρίζουν από το πλήθος χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες», μας είχε πει ο νέος CEO των Small Luxury Hotels of the World, Filip Boyen, στην συνέντευξη που μας παραχώρησε για το χειμωνιάτικο τεύχος του αθηνόραμα Travel, με αφορμή τα 25 χρόνια της πολυτελούς αλυσίδας μικρών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο. Στον απόηχο της επετείου, και δίνοντας παραδοσιακά ιδιαίτερη έμφαση και στη γαστρονομική διάσταση της φιλοξενίας, η SLH κυκλοφόρησε πρόσφατα το Small Luxury Cookbook. Ένα πολυτελές εγχειρίδιο μαγειρικής 480 σελίδων με 221 προτάσεις από τους σεφ των 500 και πλέον ξενοδοχείων του ομίλου, σε 80 χώρες του κόσμου. Καθώς περί τα 90 από αυτά διαθέτουν εστιατόρια με αστέρια Michelin και άλλες σημαντικές διακρίσεις, οι συνταγές που παρουσιάζονται βήμα-βήμα και ενίοτε με εναλλακτικές για κάποια πιο δυσεύρετα υλικά, μπορούν να προσδώσουν μια δημιουργική αύρα στην κουζίνα σας.
Μια πρώτη γεύση παίρνετε, ρίχνοντας μια ματιά στο site του βιβλίου (http://www.slhcookbook.com) από όπου μπορείτε και να το παραγγείλετε. Σε αυτό βρίσκονται αναρτημένες ενδεικτικά κάποιες συνταγές, από τις οποίες δεν απουσιάζουν και κάποιες με ελληνικό χρώμα, μιας και η SLH έχει ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας, από την Αθήνα, μέχρι τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο. Από κει και πέρα, βέβαια, η γαστρονομική παλέτα ανοίγει σε μέρη πιο μακρινά, και αγκαλιάζει λ.χ. το χοιρινό στιφάδο Rafute του Yu Masatsugu, σεφ στο «Shigira Bayside Suite Allamanda» στο ιαπωνικό νησί Miyakojima, ή την επιδόρπια σφαίρα από παγωτό γλυκάνισο του σεφ Jordi Cruz από το «ABaC Restaurant & Hotel» της Βαρκελώνης, ο οποίος είναι ο δεύτερος νεαρότερος σεφ στον κόσμο που τιμήθηκε με αστέρι Michelin και ο νεότερος Ισπανός με την ίδια διάκριση.