ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Angostura No 1, The cask collection, σε βαρέλια του κονιάκ

Από -
Angostura No 1, The cask collection, σε βαρέλια του κονιάκ  - Χρυσοί Σκούφοι

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλές εταιρείες ποτών να κυκλοφορούν στην αγορά ultra-premium βερσιόν γνωστών τους brands. Πρόσφατα είχα την τύχη να δοκιμάσω μια τέτοια exclusive εκδοχή του κορυφαίου ρουμιού “Angostura No 1” στο καθαρόαιμο rum cocktail bar «Baba au Rum» του Θάνου Προυναρούς,. Tο “Angostura No 1 - Limited edition once used French oak”είναι η δεύτερη έκφραση της διάσημης σειράς Angostura, που παλαιώνει σε διαφορετικά βαρέλια, επιλεγμένα για τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Προτού κλειστεί στην υπέροχη, ντελικάτη φιάλη, έχει ξεκουραστεί σε βαρέλια αμερικάνικης δρυός για δέκα χρόνια και μετά για ακόμα έξι σε βαρέλια γαλλικής δρυός, που προηγουμένως φιλοξενούσαν κονιάκ. Είναι πρώτη φορά που ρούμι παλαιώνει σε βαρέλια κονιάκ και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

Το πολύτιμο κεχριμπαρένιο απόσταγμα στροβιλίστηκε στο ποτήρι μας και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ο Θάνος Προυναρούς το συμπεριέλαβε στα πιο ντελικάτα και ισορροπημένα αποστάγματα. Ο ταλαντούχος mixologist Διονύσης Πολλάτος ξεχώρισε τις κορυφαίες αρωματικές νότες βραζιλιάνικων φουντουκιών, με ροδάκινα, καραμέλα, λουλούδια, μέλι και ξηρούς καρπούς και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα ρούμι της κατηγορίας του, με έντονη πολυπλοκότητα και αρκετά στρογγυλεμένη και ισορροπημένη γεύση, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα αν του δώσετε λίγο παραπάνω χρόνο να αναπνεύσει στο ποτήρι και να ξεδιπλώσει όλη την γκάμα των αρωμάτων του. Το “Angostura No 1” θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 15.030 φιαλών παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα θα φτάσουν μόλις 180 φιάλες».
Όπου το εντοπίσετε, δοκιμάστε το. Είναι ένα τσουνάμι αρωμάτων, που πλημμυρίζουν τις αισθήσεις. Κάθε λεπτό που αναπνέει εξελίσσεται και δημιουργεί μια σύνθετη αρωματική παλέτα με νότες από λεπτά λουλούδια, κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά, μέχρι ξηρούς καρπούς και βανίλια. Σας το προτείνω σκέτο, αν και κάνει πολύ δυνατό δίδυμο με τη σοκολάτα.