ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kobe με αγκινάρες, στιφάδο… με Wagyu, ή ο Στυλιανουδάκης κεντάει στη Μύκονο!

Από -
O Γιώργος Στυλιανουδάκης θα επιμεληθεί το μενού του καινούργιου Kensho - Χρυσοί Σκούφοι
O Γιώργος Στυλιανουδάκης θα επιμεληθεί το μενού του καινούργιου Kensho

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο μυκονιάτικο «Kenshō Boutique Hotel & Suites» μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, κι ήδη δείχνει… εντυπωσιακή προσωπικότητα. Το νέο ξενοδοχείο, που θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα μέσα Ιουνίου στον Ορνό, με δέκα σουίτες και εικοσιπέντε δωμάτια, θα είναι ντυμένο με έργα μεγάλων ονομάτων του διεθνούς design, όπως οι Patritcia Urquiola, Paola Navone, Foscarini, Gervasoni, Redaelli Ricambi, Il Laboratorio, Kenneth Cobonpue, MOGG, Riva1920 και Micomoler. Η ίδια φιλοσοφία άνεσης, ιδιαίτερης αισθητικής και λιτής πολυτέλειας θα διαπνέει και το εστιατόριό του, σε μια κομψή βεράντα με θέα στο πέλαγος, την κουζίνα του οποίου θα επιμελείται ο Γιώργος Στυλιανουδάκης.

Το νέο ξενοδοχείο, που θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα μέσα Ιουνίου, είναι εντυπωσιακό
Το νέο ξενοδοχείο, που θα ανοίξει τις πόρτες του γύρω στα μέσα Ιουνίου, είναι εντυπωσιακό

Ο σεφ, περιγράφοντάς μας το concept, μας μίλησε για μια δημιουργική προσέγγιση αξιώσεων με αναφορές στην κυκλαδίτικη και κρητική κουζίνα: μια σειρά από νησιώτικα πιάτα με την ιδιόχειρη υπογραφή του, τα οποία θα συνδυάζουν τοπικά και διεθνή υλικά, τεχνικές υψηλού επιπέδου και απροσδόκητα παιχνίδια γεύσεων, αρωμάτων και υφών. Tώρα κάνει τα δοκιμαστικά του, μας έδωσε όμως μια πρώτη ιδέα αναφέροντας ένα Kobe beef με αγκινάρες (προσυπογράφουμε την συνάντηση ευγενών υλικών), κι ένα στιφάδο… rare με Wagyu beef. Πείτε το και κοσμοπολιτισμό ντυμένο όμως με τοπική ενδυμασία, την επάρκεια και αισθητική του οποίου εγγυάται ένας σεφ-δημιουργός με μεγάλες τεχνικές γνώσεις.