Το καλοκαιρινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσε να μην έχει μια πρώτη γεύση από το δυνατό χαρτί του ελληνικού καλοκαιριού που ακούει στο όνομα Μύκονος και πιο συγκεκριμένα από το «Mr Pug» του Γιώργου Βενιέρη.
Η γοητευτική περιπλάνηση του Βενιέρη στο Σιάμ συνεχίζεται και φέτος στο ολόδικό του εστιατόριο, που συνδυάζει την χαλαρή ατμόσφαιρα με τις υψηλού επιπέδου ασιατικές γεύσεις που βγαίνουν από την ανοικτή κουζίνα. Δεν θα σταθώ τόσο στα απλώς άψογα steamed buns (με κοτόπουλο satay ή βασιλικό καβούρι) της αρχής, όσο σε όλα όσα ακολούθησαν, τα οποία φανερώνουν την εντελώς προσωπική ματιά του σεφ στον τόπο αυτό, όπου αγαπά να επιστρέφει διαρκώς, και στις γεύσεις του. Γιατί θέλει ένα καλώς εννοούμενο θράσος να δημιουργείς μια νέου τύπου ταϋλανδέζικη, ασιατική, Asian fusion (ας την πει ο καθένας όπως θέλει) κουζίνα και να στηρίζεις την γαστρονομική σου πρόταση σε αυτή.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ψητή μελιτζάνα που σερβίρεται με ένα λεπτό στρώμα πάστας από φιστικοβούτυρο όπως και το crab cake που πανάρεται με κανταΐφι αντί για πάνκο και έρχεται σε στιλ κομψής φλογέρας με curry κέτσαπ και βοτανικές νότες από καφίρ λάιμ. Γενικά, διαφορετικά αρώματα, υφές, υλικά και πολλά επιμέρους στοιχεία συνυπάρχουν εν τέλει αρμονικά, όπως στην περίπτωση των γαρίδων με μαλακή τεμπούρα, γκρέιπ φρουτ, τουρσί μελιτζάνας και τσιπς γλυκοπατάτας. Εξίσου υψηλό είναι το επίπεδο των επιδορπίων, με χαρακτηριστική περίπτωση εκείνο που συνδυάζει τις πέρλες ταπιόκα με την πάστα μπανάνας, τις μαρέγκες από λάιμ με το παγωτό από καρύδα, τον ανανά και το ζελέ passion fruit σε ένα δροσερό σύνολο.