H Cala Bassa θεωρείται μια από τις δύο καλύτερες παραλίες της Ibiza και εκεί υπάρχει ένα από τα πιο πρεστιζάτα beach club του ισπανικού party Island, το «CBbC». Πήγα στην Ibiza στις 7 Ιουνίου για να παρακολουθήσω το εκπληκτικό show του “Heart” Ferran & Albert Adria και το μεσημέρι πήγα να χαρώ Ibiza by Day. Τα εκπληκτικά, κρύα νερά αυτού του μικρού κόλπου των 250 μέτρων θυμίζουν Αντίπαξους, η άμμος ψιλή και χρυσή, οι εγκαταστάσεις με κομψή ριλάξ φυσικότητα σε λευκές σανίδες, και ξαφνικά εκεί που χάζευα πέφτει το μάτι μου στο Gourmet Corner και … παθαίνω. Ανάμεσα στο οικολογικό χαβιάρι «Per Se», φουαγκρά, βούτυρο τρούφας, χαμόν Bellota στο κέντρο μάλιστα της βιτρίνας φιγουράριζε το στυλάτο, μαύρο και χρυσό κουτί του αυγοτάραχου «Trikalinos». Η σεφ που διαχειρίζονταν μάλιστα αυτό το πόστο έχοντας δουλέψει παλιότερα στο «El Bulli», μου είπε ότι είναι ένα από τα 50 καλύτερα προιόντα στον κόσμο που έχει επιλέξει ο Ferran Adria.
Είναι χαρά μεγάλη να βλέπεις ότι παγκόσμιας κλάσης ελληνικά προιόντα βρίσκουν το δρόμο τους και πλασάρονται εκεί που εκ πρώτης όψεως δεν περιμένεις. Είναι ατμομηχανές που μπορούν να παρασύρουν και άλλα γαλανόλευκα διαμάντια. Το γιορτάσαμε η παρέα μας το αναπάντεχο γεγονός, τρώγοντας και πίνοντας «Inedit», την εξαιρετική μπύρα που έχει δημιουργήσει ο Adria με την “Estrella Damm». Καθισμένοι κάτω απ τη σκιά θαλασσινών κέδρων στο ιδιαιτέρως καλοβαλμένο γκουρμέ εστιατόριο του«CBbC» δοκιμάσαμε εξαιρετικό χαμόν Bellota από την Extremadura, τραγανές και ζουμερές espardenya(την γκουρμέ λιχουδιά που λέγεται θαλασσινό αγγούρι, μια εντυπωσιακή μαύρη παέλια με θαλασσινά κι άλλη μία, fideua, καταλανική σπεσιαλιτέ φτιαγμένη με ψιλό μακαρονάκι. Και φυσικά υψώσαμε το ποτήρι με ευχή «πάντα τέτοια»…