ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο τιμόνι ο Στυλιανουδάκης και η «Αυλή» στο Ρέθυμνο φυσσάει.

Από -
Στο τιμόνι ο Στυλιανουδάκης και η «Αυλή» στο Ρέθυμνο φυσσάει. - Χρυσοί Σκούφοι

Από τα πρώτα της βήματα, πριν από περίπου είκοσι πέντε χρόνια, η «Αυλή» καταχωρήθηκε στη συνείδηση όλων μας σαν το καλύτερο εστιατόριο μέσα στο Ρέθυμνο. Η πρόσφατη επίσκεψή μας στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεφθήκαμε, δοκιμάσαμε και αξιολογήσαμε πάνω από σαράντα εστιατόρια στο νησί, το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ο επικεφαλής chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, έμπειρος και με σοβαρές περγαμηνές από τη θητεία του σε πολλά εστιατόρια, προτείνει ένα menu με καθαρή ελληνική βάση σε επίπεδο γεύσεων, το οποίο αντλεί στοιχεία από την Κρητική παράδοση.

Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική πρόταση που υπηρετεί τη σύγχρονη Ελληνική κουζίνα και εντάσσει παράλληλα αναφορές από τις παραδοσιακές γεύσεις της μεγαλονήσου. Από τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα το έξοχο κουνέλι μαγειρεμένο με τρεις τρόπους το οποίο συνοδεύεται από μυζήθρα, σπανάκι και ζωμό από κουνέλι. Ερεθιστικά επίσης το λαυράκι σε λεμονάτη σάλτσα κρόκου Κοζάνης με αγκινάρες και σπαράγγια, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα σε σάλτσα φρέσκων μανιταριών με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες, γλώσσα σε σάλτσα πικραμύγδαλο με μαραθόριζα και φρέσκα μανιτάρια από την δημιουργική κρητική κουζίνα. Δεν ξεχνάμε βεβαίως και τα παραδοσιακά εδέσματα σαν το φουριάρικο κατσικάκι μαγειρεμένο με μέλι και θυμάρι, το γαμοπίλαφο, ή τα σύζουμα ζυμαρικά βρασμένα σε ζωμό κρέατος, πασπαλισμένα με ξερό ανθότυρο και πράσινο πιπέρι. Η «Αυλή» είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο του νησιού εκτός ξενοδοχείων, το οποίο επιβάλλεται να επισκεφθείτε όποτε βρεθείτε στην Κρήτη, ακόμα και αν προορισμός σας δεν είναι το Ρέθυμνο.