ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Καλύτερο Εστιατόριο στον κόσμο για το 2017 είναι το «Eleven Madison» στη Ν. Υόρκη!

Από -
ο σέφ Daniel Humm και ο Will Guidara  του «Eleven Madison» - Χρυσοί Σκούφοι
ο σέφ Daniel Humm και ο Will Guidara του «Eleven Madison»

Σήμερα πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκαν τα World’s 50 Best Restaurants Awards που είχαν πολλές εκπλήξεις και ανακατατάξεις στη παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.

Μέσα σε θερμότατο χειροκρότημα και με τους δημιουργούς του Will Guidara και Daniel Humm εμφανώς κατασυγκινημένους , το υπέρκομψο «Eleven Madison» στη Ν. Υόρκη κατέκτησε την κορυφαία θέση ανάμεσα στα 50 Καλύτερα Εστιατόρια στον Κόσμο. Πέρυσι είχε φτάσει στο Νο 3, θέση την οποία φέτος κατέλαβαν οι «ποιητές» της Καταλωνίας αδελφοί Roca που το εστιατόριο του «El Celler de Can Roca» στη Χιρόνα βραβεύτηκε επίσης με το Ειδικό Βραβείο του Καλύτερου Σέρβις στον Κόσμο. Στη 2η θέση κατέβηκε η «Osteria Francescana» στη Μόντενα που πέρυσι είχε ανεβεί στην 1η θέση. Μεγάλη αίσθηση προκαλεί το σκαρφάλωμα του εξαιρετικού «Asador Etxebarri» (η κορυφαία «ψησταριά» που ψήνει ακόμη και το χαβιάρι στα κάρβουνα)στην 6η από την 10η πέρυσι θέση.

«Osteria Francescana»
«Osteria Francescana»

Έκπληξη επίσης αποτελεί η απογείωση του εξαιρετικού «Blue Hill at Stone Barns» (Ν. Υόρκη) που από την 48η θέση πέρυσι έφτασε φέτος στο Νο 11 κατακτώντας το Ειδικό Βραβείο του Highest Climber. Τα υπόλοιπα εστιατόρια της πρώτης 10άδας είναι τα: νο 4 «Mirazur» στη γαλλική Κυανή Ακτή, νο 5 «Central» στη Λίμα(Καλύτερο Εστιατόριο στη Ν. Αμερική και Chefs’ Choice Award), νο 7 «Gaggan» στη Μπανγκόκ (Καλύτερο Εστιατόριο στην Ασία), Νο 8 Maido στη Λίμα και αυτό ανεβάζοντας το ειδικό βάρος του Περού στην παγκόσμια γαστρονομία, νο 9 «Mugaritz» στο Σαν Σεμπαστιάν, και νο 10 «Steirereck» στη Βιέννη.

«El Celler de Can Roca»
«El Celler de Can Roca»

Άλλα Ειδικά Βραβεία απέσπασαν το «Septime» στο Παρίσι( αειφορίας), ο Γάλλος Dominique Ansel ως Καλύτερος Ζαχαροπλάστης του Κόσμου, ο Βρεταννός σεφ Heston Blumenthal (Έργο Ζωής) και η Ana Roš του «Hiša Franko», στη Σλοβενία ως η Καλύτερη Γυναίκα σεφ στον Κόσμο, το «Alléno Paris au Pavillon Ledoyen» βρέθηκε για πρώτη φορά στο νo.31, και τιμήθηκε με το « Highest New Entry Award». Συντόμως θα αναρτήσουμε και μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των τάσεων που δείχνουν τα World’s 50 Best Restaurants Awards.